Nea Radio

Først i mål i Femundløpet junior

NORGESMESTER: han kjørte Femundløpet for første gang og vant på supertid! Foto: Alexander Galak/Femundløpet

Først over målstreken i Trysil var Jan Tore Olsen fra Alta.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 03.02.2019 kl 17:43

Juniorene i Femundløpet gikk i år i mål i Trysil, og Jan Tore Olsen fra Alta gikk i mål til en førsteplass klokken 15.45. Dermed tok han også NM-gull.

– Det har gått fint med fine spor. Hundene ville gå fort, så da gikk det fort, sier Olsen til Femundløpets reporter på stadion.

Med imponerende fart i spannet gjennom hele løpet var det aldri noen tvil om hvem det var som ledet an.
- Jeg fikk egentlig trua på at dette skulle gå allerede etter første etappe, forteller unggutten fra Alta med et bredt smil etter å ha mottatt gratulasjonene ved målseilet.

Helt hekta

Jan Tore Olsen har en stor kennel med over 70 hunder sammen med noen venner. Han kommer ikke fra noen hundekjørerfamilie, men har blitt hekta på sporten helt på egenhånd. Han har avla og kjøpt hunder og har store ambisjoner om å bygge seg opp et godt spann.
- Ja, jeg satser ja, svarer den ferske NM-vinneren.
Olsen brukte rett i underkant av 35 timer på de tjue milene etter omstarten i Narjordet. 12 av disse timene var hvile. Olsen kjørte raskest på samtlige etapper. Det er første gang han kjørte Femundløpet.

Lokalt sølv

Truls Tollefsen fra Engerdal hadde allerede en sølvmedalje fra Femundløpet i fjor i baklomma, og hadde nok et håp om å rykke enda en plass høyere på pallen i år. Han har lagt ned en enorm innsats med hundene sine, kjørte et godt løp, og ble nummer to også i år. Truls kom i mål en time og ti minutter bak vinneren.

Positivt overrasket

Helene Backen vant bronsemedaljen i juniorklassen. Hun kjørte hundene til ringreven Yngve Fagerli på en flott måte og kom i mål med seks lett galopperende, flotte hunder. Hun roste hundene sine under målseilet.
- Jeg ble veldig positivt overraska over hvor godt de gikk, og at de bare fortsatte å gå kjempebra hele veien, forteller en tydelig fornøyd Backen. Hun har vært med å trene hund det siste året sammen med Yngve, men er klar på at hun kommer til å dukke opp på startstreken igjen.

De som ligger først i løypa i F650-klassen befinner seg nå mellom sjekkpunkt Trysil og Drevsjø. Først ut fra sjekkpunkt Trysil var Thomas Wærner, etterfulgt av Lars Monsen og Niklas Rogne. De har forventet målgang mandag ettermiddag.

De som ligger først i F450-klassen befinner seg nå på sjekkpunkt Søvollen. Ola Brennodden Sunde var først inn til sjekkpunktet, etterfulgt av Per Morten Brennodden og Isabell Nykmark Baumann. De første i F450-klassen er forventet i mål sent søndag kveld.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...