Nea Radio

Amund Kokkvoll bryter Finnmarksløpet

Hundene får ikke i seg nok næring, skriver Amund Kokkvoll på Facebook. (Arkivbilde). Foto: Marit Manfredsdotter

Trøbbel med hundene fører til at rørosingen stopper i Kirkenes, 488 kilometer før mål.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 14.03.2018 kl 17:48

Etter 721 kilometer har hundekjører Amund Kokkvoll valgt å bryte Finnmarksløpet.

– Jeg kjører ikke videre med spannet jeg har liggende i Kirkenes nå. Hundene er mentalt tilstede, men jeg får ikke i de nok næring, skriver han på Facebook.

Kokkvoll har stoppet jevnlig underveis fra Passvik til Kirkenes for å gi hundene vann og snack, men de har ikke tatt til seg nok næring. Planen var å hvile fem timer i Kirkenes, men det ble raskt utvidet.

– Under hvilen i Kirkenes har hundene ikke spist godt nok til at vi sammen kan fullføre til Alta på hundenes premisser. Jeg fikk prøve annet motivasjonssnack fra andre konkurrenter, men hundene responderte ikke på det heller. Uten påfyll av energi så går ikke motoren, skriver hundekjøreren og fortsetter:

– Må ærlig innrømme at å ta denne avgjørelsen er følelsesmessig sterkt. Det er kjipt å måtte stoppe her etter å ha lagt ned et solid stykke arbeid, men som dere vet så er alltid mitt fokus: Det beste for den enkelte hund. Jeg får bruke de neste timene og døgnene til å hvile.

Kokkvoll satser for å bli verdens beste hundekjører, og kom på fjerdeplass i Femundløpet tidligere i vinter.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...