ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Skiforbundet bekrefter:

Ny trener ikke klar til sesongstart

FØR SOMMEREN?: Nåværende trener for regionlaget Team Elon Innlandet, Marthe Kristoffersen, er av mange sett på som høyaktuell som trener for kvinnelandslaget i langrenn. Skiforbundet ønsker ikke å bekrefte om hun har søkt, og sier det er et stykke igjen før ny trener er klar. Foto: STIG WESTRE / NRK

Når Norges Skiforbund 2. mai presenterer de nye langrennslandslagene, blir det uten noen avklaring i trenerspørsmålet på kvinnesiden, det bekreftet Skiforbundet ovenfor Nea Radio.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det vil ta tid før nye trenere for kvinnelandslaget i langrenn er på plass, det får Nea Radio bekreftet av Skiforbundet mandag.

- Søknadsfristen var 18.04.2022, så vi er igang med intervjuer, skriver langrennssjef Espen Bjervig til Nea Radio.

Uvisst hvem som har søkt

Ole Morten Iversen Foto: Henrik Einangshaug


Siden det ble kjent at Ole Morten Iversen og Ola Vigen Hattestad gir seg som trenere for kvinnelandslaget i langrenn, har flere spekulert i hvem som skulle ta over etter de to. Ett av navnene som har blitt oftest nevn i denne diskusjonen, er tidligere landslagsløper Marthe Kristoffersen.

I slutten av mars lyste Norges Skiforbund ut de to stillingene som hovedtrener og trener langrenn Kvinner Elite. Kristoffersen har så langt ikke ønsket å bekrefte hvorvidt hun kom til å søke på jobben, eller ikke.

NY LANDSLAGSTRENER?: Stig Rune Kveen Foto: Henrik Einangshaug


En annen som har blitt nevnt av flere er tidligere trener for Petter Northug jr., Stig Rune Kveen, som i dag er trener ved Meråker videregående skole. Kveen har tidligere i intervju med Nea Radio bekreftet sin interesse for jobben, men har så langt ikke ønsket å bekrefte hvorvidt han har, eller hvorvidt han kom til å søke på jobben.
Nea Radio har forespurt Skiforbundet om innsyn i antall søkere, og hvem som har søkt på de to utlyste stillingene, noe vi ikke har fått.

- Søkerlisten er ikke offentlig, skriver Bjervig.

Bjervig ønsker verken å avkrefte eller bekrefte hvorvidt Kveen og Kristoffersen er på søkerlisten.

Før sommeren?

Den 2. mai vil Norges Skiforbund presentere neste sesongs landslag i langrenn. Da får vi også vite om de trønderske rekruttlandslagsløperne Marte Skaanes og Julie Myhre blir flyttet til elitelaget, noe flere medier har fått bekreftet de siste dagene at vil skje.

Hvem som tar over som landslagstrenere vil på det tidspunktet ikke være klart, og det vil kunne ta en stund før ny trener er på plass.

- Ansettelsene vil bli offentliggjort når prosessen er ferdig, forhåpentligvis før sommeren, opplyser Bjervig.
Nea Radio har spurt Bjervig om hvem som er involvert i neste sesongs uttak, og hvorvidt Iversen og Hattestad er en del av denne prossessen. Han har så langt ikke besvart de spørsmålene, ei heller hvem som kommer til å være trenere for kvinnelaget inntil nye trenere er på plass.

ANNONSE