Nea Radio

Skiforbundet anker:

Iversen kan miste gullet

Anker: Norges Skiforbund anker VM-juryens avgjørelse. Dermed kan Emil Iversen miste gullet på femmila. Foto: Henrik Einangshaug

Johannes Høsflot Klæbo ble disket og fratatt gullet på femmila i Oberstdorf. Norges Skiforbund anker nå avgjørelsen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.03.2021 kl 20:48

Tirsdag ettermiddag bekrefter Norges Skiforbund at de har anket avgjørelsen til VM-juryen om å diskvalifisere Johannes Høsflot Klæbo fra femmilsseieren i Oberstdorf.

Iversen kan miste gullet

Bakgrunnen for tirsdagens anke kommer etter dramatikken som fant sted mot slutten og i etterkant av søndagens femmil i Obertstdorf.
Russerne la derimot inn en protest på hendelsen i inngangen til oppløpet, noe som førte til at juryen valgte å diskvalifisere Klæbo, og Iversen tok gullet, mens Simen Hegstad Krüger rykket opp til bronse.
Norge protesterte på avgjørelsen, men fikk ikke medhold.

Tirsdagens anke sendes nå til appellkommisjon oppnevnt av FIS. Kommisjonen vil vurdere saken, og må komme med sin beslutning innen 72 timer etter at den norske anken er mottatt, såfremt partene ikke er enig om noe annet. Kommisjonen består av lederen av regelkomiteen for langrenn i FIS, tyske Karl-Heinz Lickert, og to andre upartiske medlemmer.

Saken kan derfor ende med at de tre på pallen rykker et hakk ned på resultatlisten, og Iversen med det mister karrierens første individuelle mesterskapsgull internasjonalt.

Dersom appellkommisjonen ikke godkjenner anken, kan Norges Skiforbund sende saken videre til FIS-domstolen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...