Nea Radio

- Fint å hedre min lagkompis

Sondre Aarsbog Weiseth jublet over å se klubbkompisen vinne lørdagens fellesstart. Foto: Henrik Einangshaug

Stjørdals-Blinks syklister imponerte stort under helgens Norgescup i landeveissykling på Skogn.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 29.08.2021 kl 16:51

IL Sverre arrangerte i helgen den nest siste Norgescuphelgen i landeveissykling denne sesongen. Selv om flere ryttere hadde reist på sykkelritt i Danmark, tok allikevel en rekke av landets beste syklister turen til Skogn.
Ritthelgen startet på best tenkelig måte for Stjørdals-Blink, med Camilla Rånes Byes overlegne seier i kvinner junior med over et minutt til 2. plass.

- Jeg hadde jo mål om seier da, men jeg så for meg at det skulle bli mye jevnere og stå om sekunder. Litt sjokkert over at jeg klarte å ta de med så mye, men veldig artig da, sa Rånes Bye til Nea Radio etter lørdagens tempo.

Pallen fellesstart: F.v. Karsten Larsen Feldmann, Kalle Petter Brodahl Kvam og Vetle Slemdahl. Foto: Henrik Einangshaug

- Det finnes flere topper foran oss

Blinks juniorherrer fortsatte den gode helgen allerede noen timer senere. Blinks Adrian Kvernbråten tok tidlig del i bruddet som etablerte seg på runde to av fem på lørdagens fellesstart. Ut på sisterunden fikk bruddet besøk av en annen Blink-rytter, nemlig Kalle Petter Brodahl Kvam, som hadde med seg regjerende Norgesmester i tempo, Trym B. W. Holter og kjøresterke Morthen W. Baksaas.

Utover i rittet tok hovedfeltet innpå bruddet, og Brodahl Kvam satte inn nok et støt i et siste forsøk på å gå solo inn til mål. Stjørdalingen fikk de nødvendige meterne han trengte, og kunne krysse målstreken på Skogn i ensom majestet, og inn til karrierens første Norgescupseier.

- Det var en drøm å endelig vinne et sykkelritt på Norgescupnivå, sa Brodahl Kvam etter rittet.

En som jublet minst like sterkt som seiersherren, var klubbkompis Sondre Aarsbog Weiseth, som brydde seg lite om at han tapte plasseringer på feiringen.

- Ja, jeg gjorde det, men det brydde jeg meg fint lite om når jeg så at Kalle Petter kom alene over målstreken. Det var da det eneste jeg brydde meg om, og da syntes jeg det var fint å bruke min målgang på å hedre min lagkompis.

På søndagens temporitt leverte både Kalle Petter og Sondre hvert sitt meget sterke resultat, med henholdsvis en 5. og 7. plass. Kalle Petter innrømmer at beina var litt tunge etter dagen i går.

Kalle Petter Brodahl Kvam syklet søndag inn til 5. plass på temporittet. Foto: Henrik Einangshaug


- Den kostet en del, så jeg kjente i beina på temporittet i dag at jeg ikke hadde den snerten over bakketoppen, og fikk dratt opp farten fort nok. Da taper man mye, spesielt i en løype som denne her, som er så kupert.

Selv om det Stjørdals-Blinks ryttere leverte denne helgen var meget sterkt, lover Blink-rytter Even Lystad Dybwad at de ikke har nådd toppen enda.

- Nei, jeg tror det finnes flere topper foran oss.

Hør hele intervjuet med juniorgutta i lydfilen under.

Reiser til Nederland med landslaget

I helgens to ritt ble det fullklaff for skatvalsjenta Camilla Rånes Bye, som syklet solo inn til mål på søndagens fellesstart. Gjennom sesongen har juniorene syklet mye sammen med seniorene i Norgescup.

Camilla Rånes Bye jubler over helgens andre seier. Foto: Henrik Einangshaug


- Det at jeg klarer å henge med seniorene bedre opp bakkene, føler jeg har blitt bedre og bedre for hver gang, så det er godt å kjenne på.

Tidligere i uken ble det kjent at Rånes Bye er en av de uttatte rytterne til Watersley Ladies Challenge. Camilla ser frem til å sykle i landslagsdrakten i Nederland.

- Det blir veldig spennende, veldig artig og veldig lærerikt, så tror det blir veldig god trening.

Førsteårs junioren ser ikke bort fra at hun kan være med å kjempe om topplassering i Nederland.

Watersley Ladies Challenge arrangeres 3-5. September. Foruten Camilla, er Amalie Christensen (Lillehammer CK), Oda Laforce (IF Frøy), Victoria Fløysvik (Sandnes SK), Emma Risnes (CK Elverum) og Eline Skjevdal (Follo SK) uttatt.

Hør hele intervjuet med Camilla i lydfilen under.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...