ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Femundløpet:

Femundløpet tilbake i Tynset

Fra 450 målgang 2019. Foto: Femundløpet

Tynset sentrum får igjen Femundløpet midt i smørøyet når det i 2020 etableres et såkalt dog drop-punkt på Neby.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Mandag inngikk Femundløpet en treårig avtale med grendehuset Glomtun om etableringen av et dog drop-punkt på Neby, Tynsets gamle sentrum. Det betyr ikke et fullverdig sjekkpunkt, men et sted hvor kjørere i F450-distansen kan sette av slitne hunder eller ta en rast på strekningen mellom Søvollen og Orkelbogen, en etappe på omlag 110 kilometer.

Hundevelferd

- Dog drop-punktet er et viktig moment i arbeidet for god hundevelferd. Samtidig ønsker vi å involvere Glomtun, velforeningene og Nebybruas venner med å skape et publikumspunkt med for eksempel aktiviteter og servering, sier daglig leder i Femundløpet, Jon Anders Kokkvoll.
- Vi har hatt flere henvendelser fra tynsetinger som har ønsket seg Femundløpet tilbake i Tynset sentrum, og ikke bare spann som reiser gjennom på vei til Orkelbogen eller Tolga. I 2020 blir det igjen lettere å komme tett på løpet, også i Tynset, lover han. .

- Vi vekker til live en tidligere tradisjon med sjekkpunkt for Femundløpet på Neby. Dog drop-punktet gjøres nå mulig sammen med en engasjert gjeng knyttet til Glomtun grendahus, nærmiljøet og elever ved idrettslinja på NØVGS. Elevene skal drifte den tekniske delen av dog drop-punktet. Glomtun og nærmiljøet vil være med å skape en trivsel og hygge.

Samlingspunkt

På Neby vil det være mulighet å se flere av verdens beste hundekjørere både i klassen F450 og F650 på vei til Orkelbogen eller i retur til Tolga på lørdag og natt til søndag. Styreleder John Lunaas i Glomtun SA er glad for at løpet er tilbake i Tynset sentrum.
- Vi synes det er veldig positivt at Femundløpet vil bruke området på Neby, både for å få litt blest rundt alt som skjer med nye Nebybrua, og ellers på Glomtun, Bortistu og Neby. Detaljene har vi ikke planlagt enda, og det blir ikke like omfattende som da vi huset et ordinært sjekkpunkt for noen år tilbake, men det skal bli et sted hvor man kan samles og se på, og selvsagt få kjøpt en kaffekopp.

Nøkkelord

ANNONSE