Nea Radio

Dramatisk femmil - Klæbo disket:

Emil Iversen er verdensmester

Norge protesterte - fikk ikke medhold

Dramatikk: Emil Iversen gikk inn til sølv, men rykket senere opp til gull, etter at landslagskamerat Johannes Høsflot Klæbo ble diskvalifisert. Foto: Henrik Einangshaug

Søndagens avsluttende 5-mil i ski-VM ble av det dramatiske slaget, og endte til slutt med at Emil Iversen vant, etter at Johannes Høsflot Klæbo ble diskvalifisert.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.03.2021 kl 09:43

Det ble en dramatisk avslutning på søndagens 50 km klassisk i ski-VM. Norge leverte gjennom hele rennet en meget sterk laginnsats, og hadde til slutt to mann med i gullkampen, Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen.

Russeren Aleksandr Bolsjunov kom i førsteposisjon ned fra den siste bakken, men med Klæbo like bak, og Iversen noen meter bak de igjen.
Bolsjunov tok en lang sving inn på oppløpet, og søkte helt til det ytterste sporet på oppløpet for å stoppe Klæbo. Inn på oppløpet forsøkte Klæbo å gå rundt Bolsjunov, men krasjet med Bolsjunov, noe som endte med at russeren knakk staven mellom beina.

– For en dramatisk avslutning. Her kommer juryen til å måtte jobbe før vi kan erklære en vinner, sier NRKs langrennskommentator Torgeir Bjørn til NRK.

Med kun en stav var russeren sjanseløs mot Klæbo, som spurtet over målstreken først. Bak kom Iversen og tok igjen Bolsjunov på oppløpet, og gikk i mål til sølv.

Klæbo disket - Iversen verdensmester

Johannes Høsflot Klæbo ble først stående som verdensmester, men russerne valgte å legge inn protest etter dramatikken som oppsto på oppløpet.
Etter hvert kom beskjeden fra juryen. Johannes Høsflot Klæbo diskvalifiseres, og Emil Iversen rykker opp til gull, mens Bolsjunov tar sølvet foran Simen Hegstad Krüger på 3. plass.

Dette er Iversens første individuelle gullmedalje internasjonalt, og karrierens fjerde internasjonale gull som senior.

– Det er en spesiell måte å bli verdensmester på. Det er ingen tvil om det. Jeg var rett bak Johannes og gikk en kjempebra femmil. Det føles som sølv, men det føles samtidig som et gull. Det føles jævlig bra å være på pallen. Jeg får ikke gjort noe med gullet, det føles ikke helt fortjent, sier Emil Iversen til NRK.

Norge fikk ikke medhold i protest

En times tid etter at løperne spurtet i mål, valgte Norge å legge inn en protest på juryens avgjørelse om å diskvalifisere Klæbo. Protesten fra Norge fikk ikke medhold hos juryen, og Iversen blir stående som verdensmester.

Selv om Norge ikke fikk medhold hos juryen, trenger ikke dramatikken å være over enda. Juryens avgjørelse kan ankes til en appellkommisjon. Norge har 48 timer på seg til å levere inn en anke til kommisjonen, dersom det skjer, kan det ta flere dager før en endelig vinner er kåret.
Norge vurderer en ny anke, det sier langrennssjef Espen Bjervig til NRK.

Johannes Høsflot Klæbo ble diskvalifisert etter at juryen hadde behandlet russernes protest Foto: Henrik Einangshaug

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...