Nea Radio

Landeveissykling:

Camilla fra Stjørdal ble norgesmester

Tråkket til: Camilla Rånes Bye tråkket hardt til fra start under lørdagens tempo, og tok en suveren seier i årets norgesmesterskap for ungdom i landeveissykling. Foto: Privat

Denne helgen arrangeres ungdomsmesterskapet i landeveissykling i Asker. På lørdagens tempo var Camilla Rånes Bye suveren, og kunne med ikle seg norgesmestertrøyen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.08.2020 kl 22:49

Det gror for tiden utrolig godt i trøndersk sykkelsport, og da særlig på Stjørdal. Etter en god Norgescup helg på hjemmebane sist uke for junior og seniorene, er det denne helgen de aldersbestemte rytterne sin tur til å være i fokus. Lørdag og søndag arrangeres ungdomsmesterskapet (NM for ungdom 13-16 år) i landeveissykling i regi av Asker Cykleklubb, og ito Stjørdals-Blink ryttere, Petter Lundberg og Camilla Rånes Bye, har tatt turen sørover.

Suste inn til suveren seier

Camilla Rånes Bye (16) har de siste sesongene vunnet de fleste av rittene hun har stilt opp i de siste sesongene, både små og store nasjonale ritt. Det var derfor flere som var spente på å se hva Camilla kunne få til i sin siste sesong som aldersbestemt rytter før hun fra neste år blir juniorrytter.

Lørdagens temporitt startet i relativt flatt terreng i snaut åtte kilometer, før rytterne skulle avslutte med en klatring på 2,5 kilometer med en gjennomsnittlig stigning på litt over 6%.
Camilla holdt et godt tempo i lett terrenget, og hadde ved måling etter cirka seks kilometer opparbeidet seg en luke på over 40 sekunder til Stella Jahrmann Lauvstad fra SK Rye som fulgte nærmest. Selv med en tøff åpning, klarte Camilla å øke ledelsen sin med ytterligere fem sekunder, og var i mål hele 51 sekunder foran Jahrmann Lauvstad som beholdt sin andreplass inn til mål, videre fulgte Celine Madeleine Braaten (SK Rye) på en tredjeplass cirka to minutter bak Camilla.

Rett til topps: Camilla Rånes Bye tok en suveren seier under lørdagens tempo, og kunne velfortjent ikle seg norgesmestertrøyen. Foto: Privat

- Jeg startet hard ut og underveis klarte jeg å ta igjen 5 av rytterne i klassen min, det ga meg god motivasjon. Opp bakken klarte jeg å holde en god flyt og å holde trykket oppe hele veien opp, sa Camilla Rånes Bye om lørdagens tempo.

Hvordan var det å ta seieren?

- Det var en fantastisk følelse. Jeg har jobbet hardt i år og virkelig sett frem til UM når andre ritt har blitt avlyst. Det er godt å se at jeg får betalt for all treningen som er lagt ned. .

Søndag er det klart for nytt ritt i ungdomsmesterskapet, da skal årets ungdomsmester i fellesstart kåres. I likhet med før lørdagens tempo, ønsker Camilla å kjempe om nok en norgesmestertrøye søndag.

- Løypa er lang (60km) og det liker jeg, da får jeg virkelig utnyttet utholdenheten min. Har som mål å kjempe om seieren, sa Camilla avslutningsvis til Nea Radio.

Vi tar også med at Blink rytter Petter Lundberg også gjorde det godt under lørdagens tempo. Lundberg sykler i klassen menn 14 år, og dro der til med en 21.plass av 33 startende i sin klasse.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...