Nea Radio

Ski-VM:

Barndomskompisene følger spent med

Fanklubben til Emil Iversen har samlet seg for å følge med på barndomskompisen i ski-VM. Foto: Henrik Einangshaug

Om kun kort tid braker det løs med stafetten under Ski-VM i Oberstdorf. I Meråker har Emil Iversen fan club rigget seg klar til å heie frem bygdas store sønn.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Torsdag ettermiddag ble det klart, Emil Iversen fra Meråker skal representere Norge under VM stafetten i Oberstdorf. Sammen med Pål Golberg, Hans Christer Holund og Johannes Høsflot Klæbo, skal Iversen forsvare Norges ære.

Barndomskompisene følger spent med

I 2013 startet barndomskompisene til Iversen opp Emil Iversen fan club på Facebook. Gjennom årets VM har fanklubben samlet seg i et stort partytelt i Meråker for å heie fram bygdas store sønn.

En av de som sitter spent inne i partyteltet i Meråker er Magnus Gjemse, barndoms- og treningskompis av Emil Iversen. I påsken 2013 startet han opp en Facebook-siden som senere ble til fanklubben til langrennsløperen fra Meråker.

- Vi var i lag, også fant jeg ut at han måtte ha en egen fanklubb, også laget jeg en Facebook-side. Bare laget den siden, og begynte å oppdatere om hvordan det gikk med Emil, hvordan treningene gikk og rapporter fra han da hvordan løpet hadde gått. Så har det utviklet seg til flagg, banner, klær og vester, og det er det resten av gutta som har stått på og skal ha all æren for.

Var det en plan om å reise til Oberstdorf?

- Det kan jeg med 100% sikkerhet si, at hvis det ikke hadde vært for korona, så hadde alle i dette teltet her vært i Oberstdorf nå?

- Vi må lage litt show og ha det artig. Vi er jo Emil Iversen fan club, men vi heier på alle som fortjener å heie på så klart.

- Bare måkke til

Gjemse har flere ganger gjennom mesterskapet i Oberstdorf vært i kontakt med barndoms- og treningskompisen. Han forteller at Iversen har sagt at det har vært en maksdag, og hadde klart å fått ut det han har vært godt for, og da ikke er stort mer å gjøre.
Iversen skal som kjent ut å gå 2.etappen for det norske laget. De siste timene før start har det vært mye snakk i nedbøren som har kommet i Oberstdorf. Gjemse er tydelig på at Norge er soleklar favoritter dersom skia er bra, og det ikke blir noen uhell.

- Det blir utrolig spennende. Det er sagt at stafett er stafett, og det får vi nok se i dag også, og det så vi på damestafetten i går. Hvis skia er bra og det ikke blir noen uhell, så er Norge soleklare favoritter. Jeg har snakket med Emil tidligere i uka her, og han sa han skulle gå en lyshare til etappe, han er klar for å bare måkke til.

Hør hele intervjuet med Magnus Gjemse her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...