Nea Radio

Stort bildegalleri:

- Dette var kjærkomment

Tre år gamle Ane Marstad Uglemsmo på vei mot mål i Barnas mini-VM. Foto: Henrik Einangshaug

Skirenn etter skirenn avlyses, men tirsdag kveld kunne Selbu IL invitere til barnas mini-VM på Selbuskogen skisenter.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 16.02.2021 kl 23:37

Se stort bildegalleri nederst i saken!

I samarbeid med NM-organisasjonen inviterte Selbu IL til femte renn i Barnas mini-VM på Selbuskogen tirsdag kveld. Skikarusellen består av i alt åtte renn, og er blant få renn som lar seg arrangeres grunnet strenge koronarestriksjonene. Prosjektleder for barnas mini-VM, Live Spilker, er stolt over at de får gjennomført disse rennene.

- Koronatiden har som i likhet med mange andre ting også rammet idretten. Langrenn som i utgangspunktet har kriget mot fotball, håndball og andre populære idretter, har så klart hatt et stort fokus på rekruttering, og det har vært vanskelig å opprettholde i koronatiden. Vi er stolt over at vi får gjennomført disse åtte skirennene, og vi ser at det betyr mye for ungene å få på seg minst et startnummer i løpet av året vertfall.

Utfordrende, men mulig

Leder for skiavdelingen i Selbu IL, Alf Magne Flønes, sier det har vært litt utfordrende å arrangere med tanke på smittevern, og at de lenge var i tvil om de fikk arrangere. Gjennom sesongen bruker Selbu IL å arrangere flere karusellrenn, men hadde før tirsdagens renn ikke arrangert grunnet korona. Flønes påpeker at tirsdagens renn var kjærkomment for utøverne.

- Vi har hatt veldig bra rekruttering i høst og vinter. Det har vært mellom 25 til 30 utøvere på trening hver torsdag. Så veldig bra oppmøte, men de etterspør skirenn. Det er klart at når vi når februar og det ikke har vært noen skirenn, så begynner man å etterspør det, så dette var kjærkomment for dem.

Spilker synes de har fått til et godt planlagt arrangement som de har fått til på en smittevennlig måte, noe som har vært den største utfordringen. Gjennom skikarusellene har de vært opp mot taket på 100 barn pluss en forelder, bortsett fra rennet på Byåsen hvor det ble to kohorter på totalt 214 deltagere.

Saken fortsetter under intervjuet med Alf Magne Flønes.

Ingen smitte

Reaksjonene fra både foreldre og unger har vært utelukkende positivt, og Spilker merker at det er mange som har savnet skirenn. NM-organisasjonen tok kontakt med aktuelle arrangører i slutte av november, og var da klar på at korona kom til å være aktuelt også da, og derfor måtte planlegges ut fra. NM-organisasjonen mente også dette var en gylden mulighet til å arrangere et lavterskelskirenn. Selv om det til tider har vært høyt smittepress den siste tiden, påpeker Spilker at ingen har blitt smittet under skikarusellen.

- Ingen smitte. Det er selvfølgelig noe man er nervøs for før første skirenn, det er det siste man vil. Man ble fort veldig betrygget på at det her var trygt, det er sikkert, og det er en fin måte å vær i aktivitet og vær sosial på.

Barnas mini-VM forflytter seg nå videre til Svorkmo 24. februar, Soknedal 2. mars, Grøtsætra på Oppdal 6. mars, før det hele avsluttes 20. mars på Jervskogen på Malvik.

Bildegalleri følger under intervjuet med Live Spilker.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...