Nea Radio

Spør om helseekspressen

SPØR OM HELSEEKSPRESSEN: Christian Elgaaen (Røros SV) og stortingsrepresentant Lars Haltbrekken i Nea Radios studio. Foto: Per Magne Moan

Stortingsrepresentant Lars Haltbrekken (SV) leverte mandag spørsmål til helseminister Bent Høie om nedleggelsen av helseekspressen mellom Røros og Trondheim. Statsråden har nå seks virkedager på seg til å svare.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Jeg er svært fornøyd med at Haltbrekken så fort har stilt spørsmål om nedleggelsen av dette viktige tilbudet for regionen, sier Christian Elgaaen, leder i Røros SV. Han er en stortingspresentant som virkelig lytter til folk i regionen han er valgt inn for. Nå venter vi spent på svaret fra statsråden. Jeg håper fortsatt det er mulig å endre dette vedtaket.

Spørsmål

Lars Haltbrekken (SV): Helse Midt-Norge har vedtatt å legge ned Helse-ekspressen mellom Røros og Trondheim. Helse-ekspressen er en ombygd buss tilrettelagt for brukerne har vært et godt tilbud siden den kom i drift i 2009.
Ser helseministeren noen mulighet for at tilbudet med Helse-ekspressen kan fortsette?

Begrunnelse

Helse Midt-Norge har vedtatt å legge ned Helse-ekspressen mellom Røros og Trondheim. Helse-ekspressen har vært i drift siden 2009. Siden 2013 er det Nettbuss avdeling Røros, som har hatt anbudet på å kjøre Helse-ekspressen. Avtalen med Nettbuss går ut ved nyttår, og Helse Midt-Norge har besluttet at ordningen ikke skal videreføres.

Helse-Midt Norge har vurdert det slik at transportbehovet kan dekkes gjennom de andre transportavtalene de har, med drosjene, og ved rutegående busser og tog.

Helseekspressene og Helsebussene er spesialbygd for pasienter som skal til behandling, og organiseres av de lokale pasientreisekontorene. Brukerne av Helse-ekspressen har betalt en egenandel for reisen, og de som har frikort har kunnet benytte den uten å betale.

Helse-ekspressen er spesialtilpasset med plass til rullestol, plass til båre, heis, handikaptoalett. regulerbare seter, medisinsk utstyr og medikamenter ombord, hjertestarter og medisinsk overvåkningsutstyr.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...