ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Rosenborg - Odd (4-1):

Kjedelig kamp ble til overlegen seier

Tomålsscorer: Dino Islamovic kunne notere seg på to mål i kampen mot Odd. Foto: Henrik Einangshaug

Rosenborg og Odd ligger likt på årets tabell i Eliteserien, med 35 poeng hver. Søndag kveld møtes de på Lerkendal.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 04.10.2020 kl 22:22

ANNONSE
Annonse

Åge Hareide gjør få endringer på laget som tapte 0-2 mot PSV Eindhoven på torsdag. Konradsen og Reitan kommer inn på laget som jakter tre viktige poeng i kampen om spill i Europa neste sesong. Samtidig får Markus Henriksen sine første spilleminutter i Eliteserien på litt over åtte år.

Kjedelig omgang

Rosenborg ser kanskje ut som det sterkeste laget ut fra start, men det oser ikke akkurat av noen av lagene. Rolige åpningsminutter på Lerkendal.

Etter ni minutter blir Rosenborg tildelt frispark, en ball som Carlo Holse med litt hjelp av gjestene sender ut til corner. Blir et par hjørnespark ut av dette, men ingen store sjanser. Man skulle kanskje tro at et oppgjør mellom to jevngode lag skulle være mer spennende enn hva denne kampen har bydd på hittil.

Når kampen nærmer seg tjue minutter gammel får hjemmelaget en stor sjanse når Konradsen får muligheten til å sette ballen i mål fra seks meters hold. Odds alltd stødige keeper Sondre Rossbach klarer på utrolig vis å få tak i ballen som kommer med enorm kraft. Og det går ikke mange minutter før Carlo Holse får prøve seg mot Rossbach, men han er like stødig også denne gangen, og får bokset ballen over mål.

Da kampen passerer halvtimen har Rosenborg blitt farligere og farligere utepå matta. De hadde også hatt flere halvsjanser de siste minuttene, uten det førte til de store sjansene.

Etter 36 minutter klarer gjestene fra Skien å heade ballen inn i målet til Hansen, men forsøket blir annulert for offside.

Like før pause skal ballen sitte i nettet for hjemmelaget, når Erlend Dahl Reitan tar den første muligheten han får og sender Rosenborg i ledelsen 1-0. Dette er også stillingen når lagene går til pause etter en førsteomgang som i bunn og grunn har vært ganske kjedelig, men som mot slutten begynte å ta seg opp. Man kan bare håpe at trykket holdes oppe i andre omgang.

Flere halvgode sjanser

Tidlig ute i andre omgang, etter fire minutter får Kristoffer Zachariassen prøvd seg foran mål på skrått hold. Lykkes derimot ikke med å sette ballen i mål. Også minuttet etter får hjemmelaget forsøkt seg to ganger uten at de lykkes. Ingen tvil om at hjemmelaget er best når kampen passerer 55 minutter.

Kun minutter etter får Markus Henriksen seg en skikkelig trøkk i foten, og må støttes ut av banen. Synd for Henriksen som etter planen skal reise på landslagssamling til uka. Som erstatning kommer frosting Edvard Tagseth inn, og han markerer seg etter kun fem minutter da han blir tildelt det gule kortet.

Så skal det endelig lykkes for Kristoffer Zachariassen som hadde et godt forsøk i løpet av omgangens første minutter. Han banker ballen i nettet fra en knapp meter etter 69 minutter, og Rosenborg dobler ledelsen til 2-0.

Også skal det begynne å skje ting i kampen, når gjestene får inn en redusering etter 73 minutter. Robin Simović scorer for Skienslaget, med god hjelp fra trønder og tidligere RBK-spiller Mushaga Bakenga.

Nå begynner kampen å ligne på alt annet enn kjedelig. Vi noterer 78 minutter på blokka, når Dino Islamovic setter ballen i hjørnet fra seks meters hold. 3-1 nå.

Så skal også hjemmelaget bli tildelt straffe, og Dino Islamovic får satt sitt andre mål på fire minutter og blir tomålsscorer. Nå står det 4-1 til hjemmelaget. Dette snudde fort, fra en kjedelig kamp i førsteomgang til en skikkelig thriller etter pause.

Selv om det er et stykke opp til Bodø-Glimt som ligger øverst på tabellen, så har Rosenborg gjort et bra byks i kveld. De har klatret opp til andreplass i serien etter å ha knust Odd hjemme på Lerkendal. De kan si seg meget godt fornøyde med 4-1 og tre poeng etter å ha fått besøk av en jevngod mostander.

Nøkkelord

ANNONSE