Nea Radio

Rosenborg - Odd (4-1):

Kjedelig kamp ble til overlegen seier

Tomålsscorer: Dino Islamovic kunne notere seg på to mål i kampen mot Odd. Foto: Henrik Einangshaug

Rosenborg og Odd ligger likt på årets tabell i Eliteserien, med 35 poeng hver. Søndag kveld møtes de på Lerkendal.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 04.10.2020 kl 22:22

Åge Hareide gjør få endringer på laget som tapte 0-2 mot PSV Eindhoven på torsdag. Konradsen og Reitan kommer inn på laget som jakter tre viktige poeng i kampen om spill i Europa neste sesong. Samtidig får Markus Henriksen sine første spilleminutter i Eliteserien på litt over åtte år.

Kjedelig omgang

Rosenborg ser kanskje ut som det sterkeste laget ut fra start, men det oser ikke akkurat av noen av lagene. Rolige åpningsminutter på Lerkendal.

Etter ni minutter blir Rosenborg tildelt frispark, en ball som Carlo Holse med litt hjelp av gjestene sender ut til corner. Blir et par hjørnespark ut av dette, men ingen store sjanser. Man skulle kanskje tro at et oppgjør mellom to jevngode lag skulle være mer spennende enn hva denne kampen har bydd på hittil.

Når kampen nærmer seg tjue minutter gammel får hjemmelaget en stor sjanse når Konradsen får muligheten til å sette ballen i mål fra seks meters hold. Odds alltd stødige keeper Sondre Rossbach klarer på utrolig vis å få tak i ballen som kommer med enorm kraft. Og det går ikke mange minutter før Carlo Holse får prøve seg mot Rossbach, men han er like stødig også denne gangen, og får bokset ballen over mål.

Da kampen passerer halvtimen har Rosenborg blitt farligere og farligere utepå matta. De hadde også hatt flere halvsjanser de siste minuttene, uten det førte til de store sjansene.

Etter 36 minutter klarer gjestene fra Skien å heade ballen inn i målet til Hansen, men forsøket blir annulert for offside.

Like før pause skal ballen sitte i nettet for hjemmelaget, når Erlend Dahl Reitan tar den første muligheten han får og sender Rosenborg i ledelsen 1-0. Dette er også stillingen når lagene går til pause etter en førsteomgang som i bunn og grunn har vært ganske kjedelig, men som mot slutten begynte å ta seg opp. Man kan bare håpe at trykket holdes oppe i andre omgang.

Flere halvgode sjanser

Tidlig ute i andre omgang, etter fire minutter får Kristoffer Zachariassen prøvd seg foran mål på skrått hold. Lykkes derimot ikke med å sette ballen i mål. Også minuttet etter får hjemmelaget forsøkt seg to ganger uten at de lykkes. Ingen tvil om at hjemmelaget er best når kampen passerer 55 minutter.

Kun minutter etter får Markus Henriksen seg en skikkelig trøkk i foten, og må støttes ut av banen. Synd for Henriksen som etter planen skal reise på landslagssamling til uka. Som erstatning kommer frosting Edvard Tagseth inn, og han markerer seg etter kun fem minutter da han blir tildelt det gule kortet.

Så skal det endelig lykkes for Kristoffer Zachariassen som hadde et godt forsøk i løpet av omgangens første minutter. Han banker ballen i nettet fra en knapp meter etter 69 minutter, og Rosenborg dobler ledelsen til 2-0.

Også skal det begynne å skje ting i kampen, når gjestene får inn en redusering etter 73 minutter. Robin Simović scorer for Skienslaget, med god hjelp fra trønder og tidligere RBK-spiller Mushaga Bakenga.

Nå begynner kampen å ligne på alt annet enn kjedelig. Vi noterer 78 minutter på blokka, når Dino Islamovic setter ballen i hjørnet fra seks meters hold. 3-1 nå.

Så skal også hjemmelaget bli tildelt straffe, og Dino Islamovic får satt sitt andre mål på fire minutter og blir tomålsscorer. Nå står det 4-1 til hjemmelaget. Dette snudde fort, fra en kjedelig kamp i førsteomgang til en skikkelig thriller etter pause.

Selv om det er et stykke opp til Bodø-Glimt som ligger øverst på tabellen, så har Rosenborg gjort et bra byks i kveld. De har klatret opp til andreplass i serien etter å ha knust Odd hjemme på Lerkendal. De kan si seg meget godt fornøyde med 4-1 og tre poeng etter å ha fått besøk av en jevngod mostander.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...