Nea Radio

Spilleglede fra Mildrid og Jämtgroovet

Bandets første EP

Ny EP: Nylig ga Mildrid og Jämtgroovet ut EPen Another year. Vokalist Mildrid Seljemark forteller at der låtene før ble til mer spontant, har arbeidsprosessen nå vært mer gjennomtenkt. Foto: Anne Gundersen

Another year er navnet på den nye EP fra det svensk-trønderske bandet. – Tidligere har vi gitt ut en og en singel. Nå har vi fortalt en hel historie, sier vokalist Mildrid Seljemark.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Til nå har Mildrid og Jämtgroovet gitt ut åtte singler. Nå i høst kom Another year, en EP som forteller en mer fullstendig historie, i følge vokalist Mildrid Seljemark.

– En EP er jo en mellomting mellom en singel og et helt album, og det å få presentert fire låter syntes vi passet godt for oss nå.

Inspirasjon

På Another year har bandet hentet inspirasjon fra mange ulike hold.

– Vi har blant annet hentet ideer fra 70-tallet og band som Steely Dan, i tillegg til en del west coast rock, forklarer Mildrid.

– Vi har også brukt mye mer tid enn vi pleier på arrangementene. Hun sier om skriveprosessen at de lager melodien først og så skrives teksten, ut fra hvilken stemning de finner i melodien.

– Det som preger denne plata er at vi har tenkt helhetlig der vi før var mer spontane låt for låt. Det tror jeg er noe publikum kan høre.

Blues shuffle

– Tittellåta Another year, er en blues shuffle og handler om hvor fort tiden går og viktigheten av å ta vare på øyeblikket, og også det å se nye muligheter. My love er noe helt annet, faktisk vår første ballade, sier Mildrid og forteller at låten ble til da hun kom over ektemannen Magnus Forsberg - som også er med i bandet - mens han satt og spilte noe vakkert på pianoet.

– Jeg bestemte meg der og da for å skrive en tekst til ham som handlet om da vi først møtte hverandre, smiler hun.

Godt mottakelse

Mildrid forteller at den nye plata har blitt godt mottatt.

– Responsen har vært veldig god. Og det er så fint å se at folk tar seg tid til å gi tilbakemeldinger, for eksempel på sosiale medier, i en tid der man bombarderes av inntrykk. Vi ser også at folk hører gjennom alle fire låtene og det er også flott, ettersom det utgis utrolig mye musikk, sier hun, men understreker at dette også har en annen side.

– Det er jo veldig positivt at det er et yrende musikkliv, ikke minst her i Trøndelag. Vi kjenner mange av musikerne og opplever at det er viktig å støtte hverandre ved å for eksempel gå på hverandres konserter. I det hele tatt er mangfoldet i musikken viktig, sier Mildrid Seljemark.

Mildrid og Jämtgroovet kan du oppleve under Julebluesen på Lerkendal 5. juledag.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...