Nea Radio

Foto: Erlend Engan

Markerer motstand mot vindkraft:

Her sperrer demonstrantene veien for turbin-transporten

Naturvernforbundet i Trøndelag demonstrerte mot vindindustri på havna i Hommelvik, og sperret veien for turbin-transporten til Stokkfjellet i Selbu natt til fredag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 26.06.2021 kl 10:47

- Vindindustri tidenes klimasvindel, står det på plakaten som demonstrantene holder mellom seg, og som sperrer fylkesvei 705 mellom Prix og Malvikkrysset ved Lånke Bosenter.

Transporten av vindturbinene som skal til Stokkfjellet i Selbu hadde så vidt rullet av gårde fra havna i Hommelvik seint fredag kveld, før demonstrantene dukket opp igjen. Denne gangen midt i veien.

- Dette blir ei lang natt, sier en av demonstrantene som sperrer veien. Han har plassert seg mellom turbin-transporten og politieskorten med en stor banner.

Foto: Erlend Engan

Vindkraftutbygginga er ikke over

Naturvernforbundet i Trøndelag inviterte til en demonstrasjon på havna i Hommelvika torsdag kveld. De ønsket å markere motstand mot vindkraftindustrien med et arrangement ved oppstillingsplassen for turbindelene til Stokkfjellet. Om lag 30 personer dukket opp.

- Mange tror vindkraftutbygginga i Trøndelag er stoppet eller i ferd med å stoppe. Det er ikke tilfelle! Stokkfjellet er under oppføring, og flere andre prosjekter er under forberedelse, skriver Naturvernforbundet i Trøndelag i en pressemelding i forkant av demonstrasjonen.

Demonstrasjonen på havna i Hommelvik gikk rolig for seg og politiet var varslet på forhånd.

Det var heller ingen tegn til dårlig stemning eller bråk mellom demonstrantene og politiet da de stoppet trafikken på fylkesveien.

- Ytringsfriheten står sterkt, og denne demonstrasjonen vil ikke få noe etterspill, sier innsatsleder Veronika Hammer.

Politiet sier de vurderer fra dag til dag hvordan de skal forholde seg til demonstrantene. Natt til fredag forholdt de seg rolig og gjorde ingen tegn til å gripe inn

Demonstrantene ga seg rundt 00.30. Da fikk omsider turbin-transporten passere.

Foto: Erlend Engan

Foto: Erlend Engan

Foto: Erlend Engan

Foto: Erlend Engan

Foto: Erlend Engan

Foto: Erlend Engan

Foto: Erlend Engan

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...