Nea Radio

Foto: Erlend Engan

Markerer motstand mot vindkraft:

Her sperrer demonstrantene veien for turbin-transporten

Naturvernforbundet i Trøndelag demonstrerte mot vindindustri på havna i Hommelvik, og sperret veien for turbin-transporten til Stokkfjellet i Selbu natt til fredag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 26.06.2021 kl 10:47

ANNONSE
Annonse

- Vindindustri tidenes klimasvindel, står det på plakaten som demonstrantene holder mellom seg, og som sperrer fylkesvei 705 mellom Prix og Malvikkrysset ved Lånke Bosenter.

Transporten av vindturbinene som skal til Stokkfjellet i Selbu hadde så vidt rullet av gårde fra havna i Hommelvik seint fredag kveld, før demonstrantene dukket opp igjen. Denne gangen midt i veien.

- Dette blir ei lang natt, sier en av demonstrantene som sperrer veien. Han har plassert seg mellom turbin-transporten og politieskorten med en stor banner.

Foto: Erlend Engan

Vindkraftutbygginga er ikke over

Naturvernforbundet i Trøndelag inviterte til en demonstrasjon på havna i Hommelvika torsdag kveld. De ønsket å markere motstand mot vindkraftindustrien med et arrangement ved oppstillingsplassen for turbindelene til Stokkfjellet. Om lag 30 personer dukket opp.

- Mange tror vindkraftutbygginga i Trøndelag er stoppet eller i ferd med å stoppe. Det er ikke tilfelle! Stokkfjellet er under oppføring, og flere andre prosjekter er under forberedelse, skriver Naturvernforbundet i Trøndelag i en pressemelding i forkant av demonstrasjonen.

Demonstrasjonen på havna i Hommelvik gikk rolig for seg og politiet var varslet på forhånd.

Det var heller ingen tegn til dårlig stemning eller bråk mellom demonstrantene og politiet da de stoppet trafikken på fylkesveien.

- Ytringsfriheten står sterkt, og denne demonstrasjonen vil ikke få noe etterspill, sier innsatsleder Veronika Hammer.

Politiet sier de vurderer fra dag til dag hvordan de skal forholde seg til demonstrantene. Natt til fredag forholdt de seg rolig og gjorde ingen tegn til å gripe inn

Demonstrantene ga seg rundt 00.30. Da fikk omsider turbin-transporten passere.

Foto: Erlend Engan

Foto: Erlend Engan

Foto: Erlend Engan

Foto: Erlend Engan

Foto: Erlend Engan

Foto: Erlend Engan

Foto: Erlend Engan

ANNONSE