Annonse
Nea Radio

Spellmannstreff på Stiklestad

Over 250 spellmenn og kvinner fra ti til 80 år samles til spellmannstreff på Stiklestad i helga.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

I helga blir det nytt spellmannstreff på Stiklestad Nasjonale Kultursenter i Verdal. På programmet står både konserter, dans og musikk fra hver en krok. Spellmannstreffet har historie tilbake til 70-tallet, og Selbu felebyggerlag får denne gang en sentral post i programmet.

Fredag åpner treffet med konsert i Stiklestad kirke. Årets tema «Jularbo» farger konserten denne kvelden. Carl «Calle» Jularbo var en svensk trekkspillmusiker og komponist, og sto bak kjente melodier som Livet i Finnskogarna og Drømmen om Elin.

Årets gjester, Jularbo-spesialistene Tore Svendsberget og Jo Fredrik Øiamo, vil garantert sørge for god stemning.

En annen hovedperson denne gang er Reidar Aksnes, som fyller i år 80 år og som har vært en viktig skikkelse for spellmannsmusikken og spellmanntreffet på Stiklestad. Reidar Aksnes er siste gjenlevende fra kvartetten til P. A. Røstad som gjorde furore i gammeldans-Norge på 1970-tallet. En av grunnene til hederen har har mottatt de siste årene er hans egne komposisjoner, som har blitt populære i gammeldansmiljø rundt om i hele Norden.

Lørdag byr på en rikholdig musikkmaraton på kulturhuset. Etter konserten kan en bli med på polskurs med dyktig instruktør, mens det på kvelden blir spellmannspub og dans med musikk fra flere scener i kulturhuset.

SPELLMANNSTREFF: Fra venstre Reidar Aksnes, Einar Olav Larsen, Maria Eela Ekren og Einar Holmli. Foto: Jo Kristian Kvernland

Annonse