Nea Radio

Korona:

SpareBank 1 SMN setter ned renta på boliglån

RENTA: SpareBank 1 SMN setter ned renta. Nelly Maske er konserndirektør. Foto: SpareBank 1 SMN / Berre

SpareBank 1 SMN setter ned renta på boliglån med inntil 0,35 prosentpoeng for nye og eksisterende kunder. Samtidig blir det enklere å søke om flere måneders avdragsfrihet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- SpareBank 1 SMN skal ha is i magen, og vi vil strekke oss langt for at våre kunder kommer seg gjennom koronakrisen. Nå setter vi ned renta og gjør boliglånet billigere. I tillegg gjør vi det enklere for de som har boliglån å søke om avdragsfrihet. Mange er allerede rammet av permitteringer på jobb, og mye tyder på at det dessverre kommer til å bli langt flere. Med avdragsfrihet blir det mindre krevende å få hverdagsøkonomien til å gå rundt, sier konserndirektør Nelly Maske i SpareBank 1 SMN.

- Koronapandemien har utløst stor usikkerhet i markedet og gjort det dyrere å hente inn penger som vi igjen låner ut til våre kunder. Det ble litt billigere etter rentekuttet i Norges Bank sist fredag, og det kommer nå boliglånskundene til gode, sier Maske.

Halverer månedlige låneutgifter

Her er et regneeksempel på boliglån på tre millioner kroner med nedbetaling over 25 år, rente på 2,85 prosent og med avdragsfrihet. Da blir månedlig utgift redusert fra 14.000 kroner til 7000 kroner.

- SpareBank 1 SMN har iverksatt en rekke tiltak for å lette den nye, krevende hverdagen for folk og bedrifter. Det er viktig å være tilgjengelig for kundene også i en tid hvor smittespredning er den store trusselen. Vi har begrenset fysiske møter til det aller mest nødvendige, men sitter klar til å snakke med kundene på telefon og video. Vi anbefaler alle som nå er usikre om å ta kontakt med banken for å finne løsninger, sier Nelly Maske.

Renteendringen trer i kraft 23. mars for nye kunder og 30. april for eksisterende kunder. De som nå får renteendring, vil i løpet av neste uke få informasjon i nettbanken eller via brev i posten om hvordan dette påvirker deres lån.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...