Nea Radio

Sp: - Full bredbåndsdekning

IDA STUBERG (Sp) Foto: Ole Kirknes

- Vi skal vi ikke gi oss før vi har fått på plass full dekning av bredbånd i hele Trøndelag. Det er en viktig forutsetning for balansert utvikling av fylket, skriver Ida Stuberg i dette leserinnlegget.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Trøndelag fylkeskommune må ta en tydelig rolle som næringsutvikler for hele fylket og få på plass full bredbåndsdekning.

Det er mye som tyder på at Trøndelag fylkeskommunes økonomi blir krevende de kommende årene. Det foreligger betydelige investeringsplaner i nye videregående skolebygg, og de varslede utsiktene til rammeoverføringer i kommuneøkonomiproposisjonen er ikke oppløftende. Det betyr krevende prioriteringer av de pengene vi har til disposisjon. I den politiske debatten har mye dreid seg om avveining mellom videregående skoler eller vei og kollektivtilbud. Det er naturlig, i og med at det er de største postene i det fylkeskommunale budsjettet.

Ved siden av fokus på tjenestetilbud, og hvor en skal eller ikke skal redusere overføringene, er det samtidig nødvendig å ha utviklingsmulighetene for øye. Vi må skape flere arbeidsplasser i hele Trøndelag, og vi må være offensive når det kommer til utviklingsarbeid. Gjennom det kan vi nå målet vårt om balansert utvikling av vår nye region.

Det er selvfølgelig flere faktorer som spiller inn, men en sentral forutsetning er tilgang på digital infrastruktur. Det betyr at arbeidet med satsing på bredbånd og mobildekning må opprettholdes og styrkes. Gjennom tilgjengelig digital infrastruktur blir det enklere å etablere ulike typer virksomheter ute i distriktene enn om dette fortsetter å være fraværende. Da fylkestinget i juni behandlet driftsrapport og foretok sin budsjettrevidering ble satsingen på bredbånd og mobil styrket med 6 millioner. Dette var helt nødvendig og bra, samtidig vet vi at det gjenstår en del i fylket vårt – og dette vil Senterpartiet i kommende periode prioritere. Vi skal vi ikke gi oss før vi har fått på plass full dekning av bredbånd i hele Trøndelag, en viktig forutsetning for balansert utvikling av Trøndelag.

Ida Stuberg

Ordførerkandidat Inderøy Senterparti

Fylkestingskandidat Trøndelag Senterparti

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...