Nea Radio

Stenger til 18. januar:

Sosial kontakt må begrenses til et minimum

Kommuneadministrasjonen i Stjørdal strammer inn. På bildet: ordfører Ivar Vigdenes. Foto: Skjermdump / FjellTV

42 nye smittede i Stjørdal lørdag. – Nå må vi ta kloke valg og unngå så godt som all sosial kontakt, sier ordfører Ivar Vigdenes.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 03.01.2021 kl 21:58

Begrens sosial kontakt innendørs, treningssentre og lignende stenges, all organisert idrett og kultur avlyses fram til 18. januar.

– Vi skal ikke vike for noe annet enn å slå ned dette viruset, sier ordfører Ivar Vigdenes under pressekonferansen søndag ettermiddag. Etter at lørdag viste at hele 42 nye personer hadde testet positivt, ble kommunens kriseledelse enige om at det som allerede var sterke tiltak måtte forsterkes ytterligere.

Det var 4. juledag at kommunen i en pressekonferanse gikk ut og sa at resten av jula var avlyst.

– Vi trodde vi hadde vært tydelige nok før jul, men det viste seg å være feil, sier Vigdenes.

– Imidlertid ser vi at det kraftige varskoet vi kom med da, har hjulpet og smitten vi ser nå er et resultat av for mye sosial aktivitet på og rundt julaften.

Vigdenes åpner imidlertid for et unntak når det gjelder sosial kontakt.

– Det er en grunn til at vi kaller dette en anbefaling og ikke et påbud og det er at det er mange som sliter psykisk i denne vanskelige tida. Dersom du har en nabo som sliter så skal du gå på besøk og drikke kaffe. Vær forsiktig, men bry deg om dine medmennesker.

Unødvendig reiseaktivitet over kommunegrenser innstilles så langt det lar seg gjøre. Dette er en avgjørelse som gjelder hele trondheimsregionen i hele januar.

Unngå kollektivtransport så langt det lar seg gjøre. Bruk munnbind innendørs på offentlig sted der det kan være vanskelig å overholde avstandsreglene.

Alle spisesteder skal fortsatt være stengt. Sykehjem og omsorgsboliger skal holdes stengt.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...