Nea Radio

Sør-Trøndelag Røde Kors sender mannskaper til Hustadvika

Hjelpekorps-mannskap fra Sør-Trøndelag Røde Kors samlet inn alle tilgjengelige pledd fra korps sør i Trøndelag på Bårdshaug herregård i Orkanger for å sende de ned til mottakssenteret. Nå sendes også redningsmannskap til Møre og Romsdal, slik at frivillige som er i innsats lørdag kveld kan avlastes søndag morgen. Foto: Marius Tvinnereim / Røde Kors

Kolleger i Møre og Romsdal ber om hjelp

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Etter forespørsel fra Røde Kors i Møre og Romsdal sender Sør-Trøndelag Røde Kors ned mannskap som i morgen tidlig skal avlaste redningsmannskap fra hjelpekorps i Møre og Romsdal som er i aksjon i kveld. Sør-Trøndelag Røde Kors har allerede sendt hundrevis av pledd med bil ned til mottakssenteret i Brynhallen på Hustad.

Generalsekretær i Røde Kors, Bernt Apeland, deltok på årsmøtet til Sør-Trøndelag Røde Kors i Orkanger da cruiseskipet Viking Sky sendte ut mayday utenfor Møre og Romsdal.

– Jeg er imponert over den reaksjonsevnen vår organisasjon har når krisen er der. Det er godt å se hvor godt samarbeider fungerer på tvers av distriktsgrensene, sier generalsekretær Bernt G. Apeland.

Artikkelen fortsetter under bildet

Hjelpekorps-mannskap fra Sør-Trøndelag Røde Kors samlet inn alle tilgjengelige pledd fra korps sør i Trøndelag på Bårdshaug herregård i Orkanger for å sende de ned til mottakssenteret. Nå sendes også redningsmannskap til Møre og Romsdal, slik at frivillige som er i innsats i kveld kan avlastes i morgen tidlig Foto: Marius Tvinnereim / Røde Kors

Viking Sky med rundt 1.300 passasjerer ombord har problemer ved Hustadvika i Møre og Romsdal, og passasjerene evakueres til land med helikopter. Det er svært dårlig vær i området.

Alle hjelpekorps i Møre og Romsdal er utkalt for å bistå i arbeidet. 65 personer fra Røde Kors er allerede på vei, og frivillige har startet innsamling av tepper og utstyr til de som er evakuert til land.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...