ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Munnspill:

Sondre Ferstad med konserter i Selbu og Tydal

SONDRE FERSTAD har med seg Morten Stai på kontrabass, Vegard Lien Bjerkan på trøorgel og Heidi Skjerve på vokal. Sondre ser du som nummer tre fra venstre. Foto: Tobias Liljedahl

Munnspilleren Sondre Ferstad startet året med å slippe si andre plate og feirer med slippkonserter på Galleri Kulviksvingen i Selbu og 705 Senteret i Tydal.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

- Velkommen til ein lun og intim konsert, sier Sondre Ferstad til Nea Radio.

For nå har den eneste munnspilleren med eksamen fra jazzlinja på "Konsen" i Trondheim kommet med ny plate og feirer med to slipp-konserter i Neadalføret. Den første allerede mandag i Galleri Kulviksvingen og deretter lørdag på 705 Senteret i Tydal.

Han har med seg selbyggen Vegard Lien Bjerkan på trøorgel, Morten Stai på kontrabass og Heidi Skjerve på vokal.

MUNNSPILL: Sondre Ferstad er den eneste fra jazzlinja i Trondheim med munnspill som hovedinstrument. Gitaristen Sondre begynte med munnspill i Montenegro(!). Foto: Sigve Ferstad

Elleve «Snirkelsongar»

- «Snirkelsongar» er ei samling små finurlege melodiar. Musikken er lågmæl, intim og melodiøs og er bygd opp rundt trøorgelet, som bind han saman med sin mjuke lyd og knirkande pedaltrakking. Musikken har referansar til salmar, visesong og folkemusikk. Heidi Skjerve og Maren Barlien har skrive tekstar om det nære og vare, forteller komponist og munnspiller Sondre Ferstad.

Gitaristen Sondre Ferstad fikk en senebetennelse under et opphold i Montenegro. Dermed ble det ike mye gitarspilling, men blues-munnspilleren Daniel introduserte ham for det som etter hvert skulle bli hans nye hovedinstrument.

I 2017 spilte Sondre Ferstad med et helt ensemble konsert i Selbu kirke. Nå er han tilbake, denne gang litt mer intimt. Nå kan heldige publikummere oppleve fire svært dyktige musikere i Selbu og i Tydal denne uka.

Sondre Ferstad med konserter i Selbu og Tydal. Her forteller han hvorfor musikk ble så viktig for ham.(Foto: Sigve Ferstad)

ANNONSE