Nea Radio

Søndagsåpent under Landsskytterstevnet

Motstand: Espen Grandalsmo (Rødt) (til høyre) var en av de fire som stemte mot å la butikker få anledning til å søke om å holde åpent søndagen under Landsskytterstevnet i Stjørdal i august. Foto: Anne Gundersen

Kommunestyret i Stjørdal vedtok torsdag kveld at butikkene kan søke om å holde åpent søndag 5. august under Landskytterstevnet. Dog ikke uten debatt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 25.05.2018 kl 05:51

Det var bare fire av 40 tilstedeværende kommunestyrerepresentanter som torsdag stemte mot rådmannens innstilling om å la butikker holde åpent søndag 5. august.

– Vi har sagt at søndagen skal være en annerledesdag når vi tidligere har vedtatt at vi ikke skal ha søndagsåpne butikker i Stjørdal. Vi stemmer derfor mot, sa Krfs Annette Jensen.

Vanskelig

– For oss er dette vanskelig, sa Anja Ristad (SV). Vi er bekymret for at dette skal skape presidens, men det er likevel slik at dette er et ekstraordinært tilfelle. Hun la vekt på at bosituasjonen til de mange besøkende kunne tilsi at man ville få behov for å handle oftere og dermed også på søndagen. SV stemte derfor for.

Ufrivillig overtid

Espen Gandalsmo (Rødt) utrykte bekymring for de ansatte.

– Jeg innser at butikkeiere selv kan velge om de vil ha åpent. Vi er mer bekymret for om hvorvidt de ansatte vil få valget om de vil jobbe eller ei. Skal det være slik at når vi andre koser oss ved å oppleve Landskytterstevnet, så vil enkelte bli pålagt å jobbe?

Ringvirkninger

Hjørdis Thyholt (Sp) la vekt på at dersom Stjørdal skal kunne nå målet om å bli Norges arrangementkommune nummer en, vil varehandelen være sentral.

– Denne sommeren blir en fantastisk sommer for Stjørdal. Det ene arrangementet etter det andre kommer hit og det betyr utrolig mye for oss. I tillegg til å være viktig for de besøkende, er det å gi handelsstanden mulighet til å holde åpent på en søndag som dette en måte å gi tilbake til handelstanden på. Dette handler om både gjestfrihet og ringvirkninger og det mener vi er viktig, konkluderte Thyholt.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...