Nea Radio

Etterforskes for grovt bedrageri:

Sommerfæstivalen i Selbu politianmeldt

Etterforskes: Sommerfæstivalen AS og Kenneth Mjøsund er politianmeldt og etterforskes for grovt bedrageri. Foto: Andreas Reitan

Mistenkes for grovt bedrageri etter avsløringer om mulig koronajuks.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 26.01.2021 kl 04:28

– Politiet har opprettet anmeldelse, sier Åsbjørn Vikan, fagleder ved Avsnitt for økonomi, miljø og arbeidslivskriminalitet i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen som først omtalte saken.

Arrangøren Sommerfæstivalen AS er tildelt 960 000 kroner i koronastøtte for avlyst festival i 2020. Dette på tross av at det ikke var booket noe festivalområde på datoen som er oppgitt i søknaden om kompensasjon.

– Paragrafen som undersøkes er grovt bedrageri, og det er på grunn av summen. Det er eventuelt misbruk av kompensasjonsordninga det er snakk om, sier Vikan til avisa.

Foreløpig er daglig leder og styreleder Kenneth Mårten Mjøsund siktet i saken. Politiet har vært i kontakt med Mjøsund.

Advokat Thomas Lidal Jamne i Pretor advokat bistår Sommerfæstivalen AS.

Han har sendt følgende uttalelse til Adresseavisen på selskapets vegne:

– Selskapets styre er helt bekvemme med at det gjøres undersøkelser og avklaringer i og med at det er fremsatt så alvorlige, uberettigede påstander mot min klient.

Ettersyn

Kulturrådet behandler søknader om kompensasjon som følge av økonomiske tap grunnet pandemien. De tar seg også av eventuelle etterkontroller.

– Vi har god dialog med politiet og går nå i gang med etterkontroll. Det innebærer at vi henter inn ytterligere informasjon fra søkeren, og denne informasjonen vil naturligvis bli gjort tilgjengelig for politiet, sier kommunikasjonsrådgiver Thomas Hansen i Kulturrådet til Adresseavisen.

Ikke piker, vin og sang

Mjøsund har tidligere uttalt til Nea Radio at han pratet i tjue timer med Adressas journalist, men at journalisten ikke brukte dokumentasjonen han la fram.

– Avisa er kun interessert i å lage en klikksak, mener Kenneth Mjøsund.

Han uttalte videre at avisas fremstilling av saken unyansert, og påpeker at festivalen hadde avtaler om å arrangere i 2020.

– Dette er ren skandaleskaping, sier han og avslørte at firmaet har videre planer for framtidige arrangementer.

– Dersom dette går i orden, så har vi muskler til å arrangere festival i 2021, i verste fall 2022. Pengene skal ikke brukes på piker, vin og sang. For å si det sånn, sier Mjøsund.

Ikke mottatt dokumentasjon

I en epost til Nea Radio skriver Adresseavisen at de ikke har mottatt dokumentasjonen Mjøsund påstår å ha framlagt.

– Vi har ikke mottatt noen form for dokumentasjon fra Sommerfæstivalen som ikke er publisert i saken. Vi vil understreke at vi skriver om dette fordi vi mener det er viktig og relevant å ettergå hvordan koronastøtten forvaltes, og hvordan kulturaktørene benytter seg seg av den. På bakgrunn av opplysningene vi har bragt til offentligheten gjennom vår dekning, har politiet valgt å etterforske Sommerfæstivalen og deres søknad, samtidig som Kulturrådet vil ettergå tildelingen. Dette er prosesser vi selvsagt også vil følge med på videre, fordi vi mener det er i offentlighetens interesse.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...