ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Etterforskes for grovt bedrageri:

Sommerfæstivalen i Selbu politianmeldt

Etterforskes: Sommerfæstivalen AS og Kenneth Mjøsund er politianmeldt og etterforskes for grovt bedrageri. Foto: Andreas Reitan

Mistenkes for grovt bedrageri etter avsløringer om mulig koronajuks.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 26.01.2021 kl 04:28

ANNONSE
Annonse

– Politiet har opprettet anmeldelse, sier Åsbjørn Vikan, fagleder ved Avsnitt for økonomi, miljø og arbeidslivskriminalitet i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen som først omtalte saken.

Arrangøren Sommerfæstivalen AS er tildelt 960 000 kroner i koronastøtte for avlyst festival i 2020. Dette på tross av at det ikke var booket noe festivalområde på datoen som er oppgitt i søknaden om kompensasjon.

– Paragrafen som undersøkes er grovt bedrageri, og det er på grunn av summen. Det er eventuelt misbruk av kompensasjonsordninga det er snakk om, sier Vikan til avisa.

Foreløpig er daglig leder og styreleder Kenneth Mårten Mjøsund siktet i saken. Politiet har vært i kontakt med Mjøsund.

Advokat Thomas Lidal Jamne i Pretor advokat bistår Sommerfæstivalen AS.

Han har sendt følgende uttalelse til Adresseavisen på selskapets vegne:

– Selskapets styre er helt bekvemme med at det gjøres undersøkelser og avklaringer i og med at det er fremsatt så alvorlige, uberettigede påstander mot min klient.

Ettersyn

Kulturrådet behandler søknader om kompensasjon som følge av økonomiske tap grunnet pandemien. De tar seg også av eventuelle etterkontroller.

– Vi har god dialog med politiet og går nå i gang med etterkontroll. Det innebærer at vi henter inn ytterligere informasjon fra søkeren, og denne informasjonen vil naturligvis bli gjort tilgjengelig for politiet, sier kommunikasjonsrådgiver Thomas Hansen i Kulturrådet til Adresseavisen.

Ikke piker, vin og sang

Mjøsund har tidligere uttalt til Nea Radio at han pratet i tjue timer med Adressas journalist, men at journalisten ikke brukte dokumentasjonen han la fram.

– Avisa er kun interessert i å lage en klikksak, mener Kenneth Mjøsund.

Han uttalte videre at avisas fremstilling av saken unyansert, og påpeker at festivalen hadde avtaler om å arrangere i 2020.

– Dette er ren skandaleskaping, sier han og avslørte at firmaet har videre planer for framtidige arrangementer.

– Dersom dette går i orden, så har vi muskler til å arrangere festival i 2021, i verste fall 2022. Pengene skal ikke brukes på piker, vin og sang. For å si det sånn, sier Mjøsund.

Ikke mottatt dokumentasjon

I en epost til Nea Radio skriver Adresseavisen at de ikke har mottatt dokumentasjonen Mjøsund påstår å ha framlagt.

– Vi har ikke mottatt noen form for dokumentasjon fra Sommerfæstivalen som ikke er publisert i saken. Vi vil understreke at vi skriver om dette fordi vi mener det er viktig og relevant å ettergå hvordan koronastøtten forvaltes, og hvordan kulturaktørene benytter seg seg av den. På bakgrunn av opplysningene vi har bragt til offentligheten gjennom vår dekning, har politiet valgt å etterforske Sommerfæstivalen og deres søknad, samtidig som Kulturrådet vil ettergå tildelingen. Dette er prosesser vi selvsagt også vil følge med på videre, fordi vi mener det er i offentlighetens interesse.

Nøkkelord

ANNONSE