Nea Radio

I am Selbu:

Somme si, tå sten

Neadalen Kunstforening inviterer til årets nest siste utstilling i Galleri Kulviksvingen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I en pressemelding fra Neadalen Kunstforening så heter det at denne gangen skal publikum få en helt unik mulighet for en titt inn i arbeidshverdagen til en kunstner.

Annee Grøtte Viken har over en lengre periode jobbet med prosjektet ”I AM SELBU Somme si, tå sten”. Utstillingen presenterer arbeidet fram mot en bok, og gjennom en iscenesetting av både prosess og ferdig arbeid får vi nærme oss tegnebordet, idéskissene, malerverkstedet og biblioteket bak en kunstproduksjon.

Prosessutstilling

En kunstnerisk prosess er oftest noe kunstneren er relativt alene om. Publikum blir som regel ikke invitert inn før ting er helt ferdige, før et prosjekt er fullstendig gjennomarbeida – før bildene er ferdig innramma eller boka er trykket og innbundet.

– I denne utstillinga får vi liksom mulighet til å hoppe på toget i fart og bli med et stykke på veien, heter det i pressemeldingen.

Jan Krogstad skal snakke om restaurering og materialer på åpninga, og det å få innblikk i den kunstneriske prosessen i Grøtte Vikens ” I AM SELBU” er jo litt sammenlignbart med det å få komme inn og under huden på et gammelt hus som er under renovering.

Selbu, Iran og verksted

Grøtte Viken har samlet mye stoff fra bygdas grunnfjell både i form av stein og kulturarv og jobbet med spørsmål om identitet og tilhørighet fra elementer som landskap, materialer, håndverk og ritualer. Fragmenter fra ulike historier og personlige betraktninger er trukket inn i bildene og kjente og mindre kjente detaljer brukes videre i både bilder og tekst. I utstillinga får publikum se noe av materialet og materialene som ligger til grunn for samlingen og videre arbeid med boken.

Prosjektet mottok kunstnerisk utviklingsstipend fra Trøndelag Fylkeskommune, noe som muliggjorde en studiereise til Iran, Persia, som regnes for å være historiefortellingens vugge.

Der undersøkte Grøtte Viken tradisjoner for visuell historiefortelling, i hovedsak persiske miniatyrtegninger. Miniatyrtegningene illustrerer historiske dikt og fortellinger i bøker, og det er satt av en egen kveld i galleriet for å se bilder og høre om studieturen dit.

Etter at Grøtte Viken tok master ved kunsthøgskolen Sandberg Instituut i Amsterdam, gikk hun ved Van der Kelen-Logelain i Brüssel, en av kun to skoler i verden som tilbyr utdanning i tradisjonell dekormaling.

Noen av teknikkene hun lærte der er overført til arbeidet med lokalematerialer, og et ørlite drypp av kunnskapen rundt pigmenter og malingsteknikker fører hun videre gjennom et verksted for kunstelever ved Selbu Kulturskole kalt ”e i tre”.

Åpning

Utstillinga i Galleri Kulviksvingen åpner fredag klokken 16, men selve åpningsseansen foregår på Selbusjøen Hotell & Gjestegård klokken 19.00.

Her vil Annee Grøtte Viken snakke litt om prosjektet og utstillinga, Jan Krogstad holder innlegg om materialer og gamle hus og Kristian Stokke spiller.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...