Annonse
Nea Radio

Solo inn til karrierens første Norgescupseier

- Da jeg snudde meg siste gangen var jeg livredd

Norgescup: Kalle Petter Brodahl Kvam inn til karrierens første Norgescupseier. Foto: Henrik Einangshaug

Bruddet så lenge ut til å holde unna, men det var helt til Kalle Petter Brodahl Kvam og to til støtet seg opp.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.08.2021 kl 18:56

Annonse

Med Camilla Rånes Byes seier på kvinner juniors tempo, startet Norgescuphelgen på Skogn på best mulig vis for Stjørdals-Blink. Senere på ettermiddagen var det duket for herrer juniors fellesstart, og de ville ikke være noe dårligere enn sin klubbvenninne.

Blink-ryttere i bruddet


Fellesstarten startet rolig for seg, før det på runde to av fem ble tråkket til. Ti ryttere stakk fra hovedfeltet, og opparbeidet seg raskt en stor luke. En av de ti rytterne var Blink-rytter Adrian Kvernbråten fra Levanger, en av rytterne i feltet med mest kjennskap til helgens Norgescup løyper.
Bak i hovedfeltet satt Kalle Petter Brodahl Kvam og resten av Blink, som kunne glede seg over å ha en mann i bruddet.

- Jeg tenkte at det var topp at vi hadde en i brudd og at vi var på forskudd, men det var et stort brudd, så jeg tenkte at det er lurt å være flere enn en.

Foto: Henrik Einangshaug


Og flere enn en Blink-rytter skulle det bli. Samtidig som en av rytterne måtte slippe bruddet på runde fire, forsøkte Brodahl Kvam å støte seg opp til bruddet. Sammen med årets Norgesmester i tempo, Trym B. W. Holther fra Smaalene SK, og kjøresterke Morthen W. Baksaas fra Asker CK, støtet de seg fra hovedfeltet i håp om å komme opp til bruddet.

Rytterne i bruddet fikk etter hvert beskjed om at de tre rytterne var på tur opp, og Kvernbråten fikk vite at det var en klubbkompis som jobbet seg opp. Brodahl Kvam sier det var skikkelig seigt å komme opp til bruddet.

- For å være helt ærlig, så trodde jeg at vi skulle komme oss opp fortere, men de siste 5-6 kilometerne er bare nedover, og siden de var såpass mange, så var det seigt å bare være tre stykk. Jeg hadde håpet å få kjørt dem inn litt før, men de var ganske sterke, det må jeg si, men vi kom oss opp.

Brodahl Kvam gir Trym mye av av æren for at de klarte å kjøre seg opp til bruddet, da både han selv og Baksaas valgte å stå over flere føringer.

- Trym tok litt ekstra initiativ da vi kjørte oss opp. Han tok litt lengre føringer og var kanskje ikke riktig så smart. Jeg prøvde å stå over noen føringer, og det prøvde Baksaas også, så det var Trym som gjorde mesteparten av jobben. Det kostet nok litt mye til slutt. Man må være taktisk smart, og det hjelper å sitte på hjul, spesielt når det går nedover. Da sparer du skikkelig mye.

- Da jeg snudde meg siste gangen var jeg livredd


Når de tre rytterne omsider kom seg opp til bruddet, gikk det ikke helt som Brodahl Kvam hadde ønsket seg. Farten i bruddet gikk tydelig ned, og samarbeidet mellom rytterne ble dårligere. Samtidig hadde både Asker CK og Stjørdals-Blink to ryttere i bruddet, noe ingen av de andre lagene i bruddet hadde.

Opp den siste bakken cirka 7 km før mål, bestemte Brodahl Kvam seg for å forsøke en siste gang å holde hovedfeltet unna.

- Ut på sisterunden så hadde jeg bestemt meg for at i bunn av siste bakken skulle jeg bare trø til alt jeg makta og forhåpentligvis holde helt inn. «Drømmefotan» bare kicka inn.

Brodahl Kvam fikk raskt en luke ned til resten av bruddet, men når hovedfeltet tok igjen restene av bruddet, ble det for alvor en kamp med klokka.

- Skal jeg være helt ærlig, da jeg snudde meg siste gangen var jeg livredd for at dem skulle ta meg igjen, men jeg fant noen krefter der, så jeg fikk feira over mål.

Brodahl Kvam klarte med fire sekunders margin å holde unna, og tok med det karrierens første Norgescupseier.

- Det var en drøm å endelig vinne et sykkelritt på norgescupnivå. Jeg hadde jo en plan om å prøve å komme solo inn til mål, og det endte med å gå i oppfyllelse.

Karsten L. Feldmann fra Stavanger SK tok 2. plassen og Vetle Slemdahl fra Kristiands CK tok 3. plassen.

Besteforeldrene til Kalle Petter, Inger og Kalle Brodahl fra Målselv i Troms, fikk se barnebarnet ta karrierens første Norgescupseier. Foto: Henrik Einangshaug


En stor opptur


Årets sesong har ikke vært helt som ønsket for Brodahl Kvam. Sist sesong imponerte han stort som førsteårs junior, og ble på starten av årets sesong tatt ut til juniorenes Paris-Roubaix, som senere ble avlyst grunnet pandemien.
Denne sesongen har derimot stjørdalingen ikke vært bedre enn nummer åtte i Norgescupen, noe som skjedde under Norgescupåpningen på Skatval i juni. Det var derfor ekstra deilig å ta karrierens første Norgescupseier lørdag.

- Skikkelig boost, jeg har ikke prestert slik som jeg har ønsket på noen av rittene i år, så å få denne seieren er skikkelig motiverende.

Sondre Aarsbog Weiseth jublet over å se klubbkompisen vinne lørdagens fellesstart. Foto: Henrik Einangshaug


Norgescuphelgen fortsetter søndag med tempo i de samme løypene som fellesstarten ble syklet i. Brodahl Kvam ser på regjerende Norgesmester Trym B. W. Holther som en av de største favoritten, men har også selv ambisjoner om å gjøre det godt.

- Jeg tenker jo at jeg er i bra form nå, men jeg er aldri en favoritt i et temporitt, men jeg tror tempoløypa her skal passe meg ganske bra. Forventningene går bare oppover nå som jeg klarer å ligge solo å kjøre slik som jeg gjorde i dag, så jeg tenker at jeg må klare å få til å prestere bra i morgen.

Hør hele intervjuet med Brodahl Kvam i lydfilen under.

Annonse