Nea Radio

8. mars i Stjørdal:

Utvider samarbeidet på tvers av partigrenser

Samler troppene: 17. september holder 8.mars-komiteen i Stjørdal sitt første møte før markeringen i 2021. På bildet: Karina Nøstvik (AP), Renathe Bjørshol (H), Lise Rasmussen (MDG), Anja Ristad (SV) og Lisbeth Sørforsli (Rødt). Foto: Stine Brekkan

8. mars-komiteen i Stjørdal ønsker nå å favne enda bredere enn i fjor.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

8. mars-komiteen i Stjørdal opplevde stor suksess da de inviterte samarbeidspartnere på tvers av partigrensene i fjor. Nå ønsker de å nå enda bredere ut.

– Til tross for at det tradisjonelt har vært slik at 8.mars og markeringen av kvinnedagen har hørt venstresiden til, så har vi i Stjørdal erfart at feminisme ikke handler om partipolitikk, sier leder i 8. mars-komiteen, Anja Ristad (SV).

I fjor gikk kvinner fra politiske partier over hele spekteret sammen om å markere dagen.

– Jeg opplevde at vi ble tatt veldig godt imot, sier Høyres Renathe Bjørshol.

– Vår versjon av feminisme fikk god plass under arrangementet. Blant annet har vi satt fokus på kvinnelig gründerskap og følger at vi har fått bidra til å skape en bredde i arrangementet som vi er veldig komfortable med.

Begge oppfordrer nå alle interesserte til å ta kontakt for å bli med på markeringen.

– Vi skal ha det første møtet 17. september og vi håper at vi kan bli så mange som mulig, sier Ristad.

Karina Nøstvik er kvinnekontakt i Arbeiderpartiet i Stjørdal.

– Spørsmålene som gjelder feminisme er universelle. For meg er like sjanser for å få jobb uavhengig av kjønn, religion og etnisitet, viktig. Det at det forskes like mye på kvinners helse som menns må være en målsetning. Og selvsagt har er fokuset også på likelønn.

Temaet for markeringen i 2021 er enda ikke bestemt.

– Nå skal vi ha oppstartsmøte den 17. september. Vi ønsker å vente med å definere tema til dette møtet, fordi vi vil at de som nå kommer til skal oppleve å ha like mye innflytelse som det vi fikk da vi var med for første gang i fjor.

Hør intervjuet med 8. mars-komiteen i avspilleren under

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...