Nea Radio

Hessjøgruva:

Søker støtte fra næringsfondet

HESSJØGRUVA: Flyfoto av den opprinnelige Hessjøgruva. Planen for framtidig utvinning av ressursene er basert på underjordisk drift og etter helt andre miljøstandarder enn tidligere. Foto: Gudbrand Rognes

Da koronapandemien kom til Europa stoppet pengestrømmen fra det britiske selskapet. Nå har Hessjøgruva AS søkt kommunens næringsfond om støtte for å kunne opprettholde aktiviteten i 2020.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.08.2020 kl 13:36

Hessjøgruva AS har søkt Holtålen kommunes næringsfond om 80.000 kroner i støtte for å kunne opprettholde aktiviteten i 2020. Utbetalingene fra det britiske selskapet North Atlantic Minerals (NAML) har stoppet opp. Britene har de siste årene betalt for å ha enerett på å drive undersøkelser av malmforekomsten i Hessjøfeltet.

– Av forskjellige årsaker så har det blitt vanskelig for dem å fortsette den avtalen, og nå med koronaen så skjønner jo alle at det er enda vanskeligere å skaffe finansiering for den typen selskap. Derfor så har vi da i dialog med vår eier fremmet en søknad som vi håper at kommunen vil behandlet og stå vennligstilt til, forklarer Gudbrand Rognes, styreleder i Hessjøgruva AS.

Den eieren er forøvrig også Holtålen kommune.

Maner til tålmodighet

Hessjøgruva AS ble etablert i 2011. Men styreleder Rognes maner til fortsatt tålmodighet, og har fremdeles tro på at det kan bli realisert gruvedrift i Hessjøfeltet på lang sikt, uten å kunne si noe mer konkret om når.

SØKER KOMMUNAL STØTTE: Hessjøgruva AS, her ved styreleder Gudbrand Rognes. Foto: Nils Kåre Nesvold

– Nei, det er veldig vanskelig å gi et estimat. Vi kan jo se til noen andre gruveprosjekter i Norge. Blant annet Nussir i Finnmark og i tillegg et prosjekt i det gamle Sogn og Fjordane fylke som har tatt veldig mange år komme seg gjennom mølla med plan- og bygningslov, osv. På tross av at de har hatt lovende prospekter og delvis investorer. Så jeg tror ikke jeg kan si noe annet enn at det er langsiktig, som sagt, konstaterer Rognes, før han legger til:

– Men hvis man gir opp så kommer man i hvert fall ingen vei. Så det er viktig å holde på og bygge sten på sten.

– Den tid, den sorg

På spørsmål om hva selskapets plan er dersom søknaden skulle bli avslått, velger styrelederen å ikke ta sorgene på forskudd.

– Det må vi eventuelt ta med Holtålen kommune som eier, dersom den blir avslått. Jeg tror vi får si den tid, den sorg.

Hessjøgruva AS hadde i 2019 driftskostnader pålydende 91.449 kroner. Resultatet ble et underskudd på 32.245 kroner. Balansen i selskapet viser en egenkapital på 594.643 kroner.

Hør hele intervjuet med Gudbrand Rognes her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...