Nea Radio

Fæmund II:

Søker ny kaptein

I mellomtiden stepper gammelskipperen inn.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Kapteinen på MS Fæmund II har sagt opp sin stilling. Prosessen med å ansette ny skipper er i gang, og i mellomtida så er det mangeårig kaptein på båten, Odd Kjøsnes, som tar over roret.

Kjøsnes gikk over i pensjonistenes rekker etter sommeren 2016. Da kunne han se tilbake på 27 sesonger på innlandshavet. Men slik situasjonen har utviklet så har han sagt seg villig til også å steppe inn resten av denne sommeren.

Det sier styreleder i Fæmund II, Hans Petter Kvikne. Han sier interessen for en av innlandets mest spesielle jobber, er stor.

– Nå er det ennå en stund til søknadsfristen går ut, men per i dag så har vi mottatt seks skriftlige søknader, og det er vi svært godt fornøyde med, sier han og legger til at han også har hatt noen telefonsamtaler med enda flere som kan være interesserte i jobben.

MS Fæmund II trafikkerer hver sommer en daglig rute mellom Sørvika, og Elgå, med anløpssteder ved Røa, Femundshytten, Revlingen, Jonasvollen og Elgå, på landets tredje største innsjø, Femunden.

Dampskipselskap

Dampskipselskapet Fæmund ble stiftet i 1886, og året etter gikk de til anskaffelse av et treskip. Båten ble døpt «Fæmund». Siden dengang har det vært uavbrutt rutetrafikk på innsjøen.

I 1904 besluttet selskapet å kjøpe ytterligere et skip, et dampdrevet jernskip, 82 fot langt og 6 fot dypgående. Skipet ble naturlig nok døpt «Fæmund II».

Den ble fraktet i deler fra verftet i Trondheim på Rørosbanen til Røros. Derfra ble delene transportert med hest de 35 kilometrene til Synnervika hvor skipet ble klinket sammen. Det sto ferdig våren 1905, og har siden den gang trafikkert Femunden hver eneste sommersesong.

Siden 1905 har den 25 meter lange båten altså fraktet turister, post, varer, tømmer, trekull og malm.

Kjøsnes tar over ut sesongen

Hans Petter Kvikne sier det er en kort, men hektisk sesong fra tidlig i juni til midten av september.

–  Vi er så heldige at vi har gammelskippern, Odd Kjøsnes og han har sagt ja til å føre båten fra august og ut sesongen. I tillegg har han også sagt seg villig til å lære opp en ny skipper til neste sesong.

Hør intervju med Hans Petter Kvikne her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...