Nea Radio

Søker etter 13 unge arbeidstakere: - En litt magisk rekord

Sigrid Jansen er daglig leder i Rørosregionen Næringshage. Foto: Rørosregionen Næringshage

Næringslivet og kommunene i Rørosregionen og Nord-Østerdalen søker etter nye Fjelltraineer. Inntil 13 ledige stillinger tilbys nå unge nyutdannede i regionen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 30.01.2018 kl 14:05

- Nå lyser vi faktisk ut inntil 13 ledige stillinger, hvorav fem av stillingene er sykepleierstillinger. Så fra og med i år utvider vi fjelltrainee til å bli mye større enn før, sier daglig leder i Rørosregionen Næringshage, Sigrid Jansen.

Rørosregionen Næringshage driver ordningen med fjelltrainee, hvor unge, nyutdannede arbeidstakere kan få sjansen til å prøve seg i ulike stillinger i arbeidslivet. Et ordinært fjelltraineeløp går over to år, hvor fjelltraineen er ansatt i inntil tre bedrifter. I år lyser næringshagen ut 13 stillinger, og det er rekord.

- Det er virkelig en ny rekord, og det er nesten en litt magisk rekord at vi klarer å lyse ut så mange stillinger, sier Jansen.

Sykepleiere for første gang
Sammen med Tynset sykehus søker kommunene Røros, Tynset, Holtålen, Os, Tolga og Rendalen etter fire til fem sykepleiere. Dette er første gangen sykepleiere er med i ordningen.
- Grunnen til at vi nå prøver for første gang å rekruttere sykepleiere gjennom fjelltrainee, er rett og slett fordi særlig kommunehelsesektoren har store utfordringer med å få tak i nye sykepleiere. Og da må vi prøve å gjøre sykepleierstillingene og det å begynne yrkeskarrieren sin i Distrikts-Norge og i kommunehelsesektoren så attraktivt som mulig.

Hun forteller at samarbeidet mellom de seks kommunene og Tynset sykehus gjør at de kan lage nye kombinasjoner av stillinger.

- Så her kan du som nyutdannet sykepleier få et engasjement på to år, hvor du enten får prøve deg på ulike avdelinger innenfor kommunen i én kommune, du kan gå mellom flere kommuner eller vi kan lage løp som gjør at du får åtte måneder på Tynset sykehus, åtte måneder i hjemmesykepleien og åtte måneder på et helsesenter.

Attraktiv ordning
I fjor mottok Rørosregionen Næringshage i overkant av 130 søkere på det som til slutt ble fire fjelltrainee-stillinger. Fire av de som kom som fjelltrainee i 2015 har fast jobb i regionen i dag.

- Vi ser at vi klarer å nå mange flere når vi lyser ut etter traineer, enn når det lyses ut etter andre stillinger. Det tror vi kanskje skyldes at unge nyutdannede synes det er litt skummelt å flytte til Distrikts-Norge og ta en jobb der, mens når det er som trainee, så er det enklere å prøve det, sier Jansen.

I tillegg til sykepleierutlysningen søkes det etter fem til åtte nyutdannede med bachelor- eller mastergrad innen ulike fagområder.

- Til sammen 19 virksomheter har meldt inn sine kompetansebehov. Så her er det alt fra ingeniører i industrien til saksbehandlere i kulturminnefondet, ingeniører i kommunesektoren og markedsførere til arrangement og så videre, forteller Jansen.

Hør Sigrid Jansen forteller mer om ordningen her:

Programleder er Per Magne Moan.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...