Nea Radio

Sportsutstyr med hjerte av gull:

Sofie kjørte hundene inn til 2. plass

Godt gjennomført: Sofie Sørum ledet Malvin Mus og Lemus inn til en 2. plass i juniorklassen på Jervskogen søndag. Pappa og rennleder Kjell Sørum var svært fornøyd med både datterens og hundenes innsats. Foto: Anne Gundersen

Trondheim trekk- og brukshundklubb arrangerte løp på Jervskogen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.10.2020 kl 12:55

– Det gikk kjempebra og jeg er veldig fornøyd med hundene sier Sofie Sørum (17).

Søndag kjørte hun inn til en svært respektabel andreplass i juniorklassen i Trekk- og barmarksløpet på Jervskogen, bare 8 sekunder bak vinneren Maren Emilie Leegard.

– Vi hadde to fine forbikjøringer og ingen fall eller uhell. Og det virker som hundene er ganske fornøyde selv, smiler Sofie som bor i Draksten med familien.

Der avler de hunder som Lemus og Malvin Mus, en blanding av Forster, Greyhound og en en liten dråpe Pointer.

Det er Trondheim trekk- og brukshundklubb som arrangerer og dette er også klubben Sofie kjører for.

Saken fortsetter under bildet:

Livsstil: Å drive med hundeløp er mer enn idrett, mener Sofie Sørum. Det handler like mye om samholdet med hundene som om å prestere i konkurranser. Foto: Anne Gundersen

– Løpet på Jervskogen er et såkalt barmarkløp det vil si at det ikke går på snø, forklarer pappa Kjell Sørum, som både fungerte som heiagjeng og rennleder på Jervskogen.

– Distansen er kort, bare fem kilometer, og det handler om tempo. Hundene vi bruker er perfekte for denne type løp, nemlig sprint, forklarer Kjell.

– Mange kjenner til de lengre løpene, for eksempel Femundløpet. Enkelte av de som kjører den type løp er også med her, men de kan ikke stille opp mot hunder som er bygget for fart.

Saken fortsetter under bildet:

Bra jobba: Malvin Mus (t.v) og Lemus virket også selv fornøyde med innsatsen da de kastet seg over vannskålene etter løpet. Foto: Anne Gundersen

Sofie sier at det å vinne ikke er det viktigste for henne. Det som betyr noe er samspillet med hundene.

– For meg er det treningen og samarbeidet som teller, sier hun, mens hun koser koser og godsnakker med Malvin Mus og Lemus.

– Og det at de sover i senga med meg om natta.

Hør intervjuet med Sofie og Kjell i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...