Nea Radio

Snøkaos i lavlandet!

Snøkaos: Det kraftige snøfallet gir vanskelige kjøreforhold i deler av Trøndelag. Foto: Statens Vegvesen/Knut Opeide

Vegvesenets entreprenører jobber på spreng for å ta unna snømengdene på trønderske veier. Lufttrafikken går foreløpig som normalt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det varslede snøfallet er et faktum, noe som fører til vanskelige kjøreforhold flere steder i fylket. Trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen Midt-Norge, Pål Haugbø, bekrefter at entreprenørene har det travelt.

– Vi opplever et stigende trykk i nordfylket nå i ettermiddag og vi har alle våre mannskap ute for å strø og brøyte. Det er ingen tvil om at dette er en krevende situasjon, både for publikum og brøytemannskap. Han sier videre at det er svært glatt enkelte steder, særlig i lavlandet, noe som skaper utfordringer slik situasjonen er nå.

– Det har vært bart på veiene store deler av vinteren og dermed kan det ta litt tid før publikum venner seg til denne situasjonen.

Europaveier prioriteres

E6 og andre Europaveier vil bli prioritert når det gjelder brøyting.

– Vi har litt lavere krav til riks- og fylkesveier og bilister bør derfor være forberedt på at disse ikke brøytes like raskt som Europaveiene. I følge Haugbø er det lett å la seg lure av kjøreforholdene.

– Det ligger et islag under nysnøen mange steder. Man kan lett tro at det er greit og at snøen er solid, men slik er det altså ikke. Vår oppfordring er derfor at bilførere tilpasser farten og avstand til andre biler etter forholdene.

Kontroll på luftfarten

Ved Trondheim lufthavn Værnes, går trafikken som normalt på tross av snømengdene.

– Vi har godt med brøytemannskap og klarer å ta unna, sier lufthavnsjef Marit H. Stigen.

– Det kan oppstå noen små forsinkelser som følge av brøyting, men utover noen små justeringer går flytrafikken som den skal.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...