Annonse
Nea Radio

Ny oppbygging for jackpot, og:

Snart slipper du å skrive ut bingobonger kjøpt på nett

Nea Radio har fortsatt flere av disse koppene liggende. Vinner du en jackpot på 100.000 kr i radiobingoen blir du også eier av en slik kopp. Foto: Stian Elverum/Nea Radio

Nå kommer endringer for spill av radiobingo som mange i lokalradiobransjen har bedt om. Nea Radio gir også jackpotgaranti.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 19.12.2019 kl 12:30

Annonse

- Det blir nå bygget jackpot med 10.000 kr pr spilleuke, lover bingosjef Stian Elverum. I praksis betyr det at det blir valgt et lykketall, f.eks tallet 65. Dette er første uke verdt 10.000 kr og skulle det ikke gå ut jackpot denne kvelden blir dette tallet verdt 20.000 kr uka etter. Blir tallet verdt 100.000 kr velges et nytt lykketall som igjen er verdt 10.000 kr, før det økes til 20.000 kr på uke 2 osv og det kan maks vinnes en jackpot pr spillekveld. Allerede førstkommende spilledag, fredag 27. desember kl 20.00 er jackpottene som følger:

Lykketall 7: 100.000 kr
Lykketall 18: 10.000 kr
Skulle det ikke gå ut en jackpot denne kvelden er sistnevnte lykketall verdt 20.000 kr fredag 3. januar.

Du slipper snart å skrive ut blokkene:

Kulturdepartementet fjerner også kravet om at bingobonger kjøpt på nett må skrives ut før de kan benyttes i spillet. Samtidig innføres flere av de samme ansvarlighetstiltakene for radiobingo som i dag gjelder for andre typer bingospill som arrangeres av entreprenør.

– Formålet med disse endringene er å gjøre reglene mer brukervennlige, sier kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande til lokalradio.no.

Hittil har det vært et krav om at bingobonger kjøpt på nett må skrives ut før de kan benyttes til spill på radio- og TV-bingo. Kravet har blitt kritisert for å være unødvendig tungvint og for å innebære en forskjellsbehandling av radiobingoaktørene sammenlignet med bingoentreprenørene.

– Jeg ser ingen gode grunner til at det skal være ulike krav for radiobingo og andre former for bingo på dette området. Regelverket bør utvikles i tråd med digitaliseringen, hvor mer og mer skjer direkte på skjerm fremfor på papir, sier kultur- og likestillingsministeren i en pressemelding.

Endringene innebærer også at det innføres ansvarlighetstiltak som hittil bare har vært gjeldende for entreprenørbingo, men som nå også vil gjelde for bingo i lokalradio og lokalfjernsyn. Disse tiltakene er:

· Krav om at spillere til enhver tid skal kunne stenge seg ute fra spillet

· Krav om at trekningsresultatet i hovedspillet skal leses opp to ganger

· Krav om at spilleren kun kan ha én spillkonto hos den enkelte aktør

· Krav til sikker identifisering av spillere

Nea Radio har forberedt seg på disse endringene og er straks klare for å tilby våre spillere dette.