ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Storstuggu

Snart er det 20-årsjubileum

JUBILEUMSFEST: Storstuggu 20 år Foto: Nils Kåre Nesvold

I januar er det 20 år siden kulturhuset på Røros ble åpnet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Røros Kultur- og Konferansesenter sto ferdig og ble offisielt åpnet i januar 2000. Da ble navnet Storstuggu også vedtatt og tatt i bruk etter en navnekonkurranse.

Røros hotell og Røros kommune ble høsten 1996 enig om å sette opp bygget og prosjektet fikk arbeidstittelen RKK - et begrep som fremdeles benyttes av eiendomsselskapet.

Ikke alle stemte for

Byggeprosjektet ble vedtatt i kommunestyret i desember 1996 med 21 mot 6 stemmer og daværende kulturminister Anne Enger (Lahnstein) la ned grunnstenen.

Bygget er et kombinert flerbruksbygg som både er et regionalt kulturhus og et moderne konferansesenter.

– Hovedideen bak Storstuggu var å oppnå en tileggseffekt ved å forene et allsidig kultursenter for Røros og Fjellregionen med et moderne konferansesenter innefor markedet store konferanser og middelstore messer. Et hus for hverdag og fest, et sted med respekt for samværskulturen på Røros og attraktivt miljø for en mer internasjonalt preget møte- og selskapskultur, står det på nettsidene til Storstuggu.

Delte oppgaver

Det er Røros Kultur- og konferansesenter AS (RKK) er eier av bygget, og aksjonærer er Røros kommune 51 prosent og Røros Hotell AS 49 prosent. RKK AS fungerer som et eiendomsselskap og leier igjen ut til disse to hovedleietagere.

Røros Kommune står for drifta av kulturaktiviteter og kino, mens Røros Hotell står bak all drift av konferanser.

Jubileumshelga

Helga 10. - 11. januar 2020 er satt av til feiring og blant alle prominente gjester er også Anne Enger.

Fredag 10. januar er det jubileumsshow i Falkbergetsalen med lokal kultur. Blant artistene som skal opptre kan vi nevne Bergstaden teaterlag, Copper City Ramblers, Dalakopa og Bakrus.

Lørdag er det åpen dag med kake og pølsefest samt underholdning og foredrag.

– Alt er gratis, sier kultursjef Morten Tøndel og legger til at selv om Storstuggu er stor, så er det begrenset med plasser.

– Her er det først til mølla-prinsippet som gjelder, sier han.

Hør intervju her:

Fra venstre: Styreleder Jens Ivar Tronshart, kultursjef Morten Tøndel og daglig leder Lars Inge Sevatdal.

ANNONSE