Nea Radio

Smittevernreglene gjelder også i vinterferien

Vinterferien står for døren, og mange skal ta en velfortjent pause fra arbeid og skole. Dette gir ikke automatisk fra fra smittevern.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

For noen er ferie å være hjemme, i byen eller på hytta. Men uansett hvordan vi tilbringer vinterferien skal vi fortsette å følge smittevernreglene.

Endringer på kort varsel

- Det er som kjent ingen skam å snu, og alle må være forberedt på å endre planene for vinterferien på kort varsel, dersom det oppstår lokale utbrudd der du bor eller dit du skal reise, sier fylkeslege Jan Vaage.

Holde seg oppdatert

Mange av oss skal tilbringe vinterferien på hytta, hjemme, på hotell eller besøke familien. Det viktigste er at vi fortsetter å følge smittevernreglene. Fylkeslegen anbefaler også at alle setter seg godt inn i hvilke råd som gjelder for din egen kommune og den du skal besøke, slik at vi holder smittetallene nede også etter vinterferien.

Vær sammen med dem du er glad i

Men hva med sosiale kontakter? Kan vi besøke familien slik vi har planlagt?

- Vær sammen med de du er glad i, men ta noen forhåndsregler. Det er de samme anbefalingene som gjelder for besøk hjemme, besøk på hytta og besøk hos venner og familie. Maksimalt fem gjester og en meter avstand er en god regel. Samles gjerne utendørs og begrens  antall personer dere er sammen med i løpet av uka, sier Marit D. Kverkild, fagdirektør hos Statsforvalteren i Trøndelag.

Lavt smittenivå

Smittenivået i Trøndelag er for tiden lavt, men smittenivået i Norge ligger høyere enn forrige sommer. Det viktigste er at alle følger grunnleggende smittevern med god håndvask, god avstand til andre, og få nærkontakter uavhengig om ferien tilbringes på hytta, hjemme eller på hotell.

- Folk som ikke føler seg friske, bør ikke dra på reise. Tar vi slike forhåndsregler kan vi gjennomføre vinterferien på en smittevernmessig trygg måte, sier Marit D. Kverkild.

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har utarbeidet nasjonale anbefalinger om hvordan ferien kan planlegges og gjennomføres på en smittevernfaglig god måte.

Se de her;

https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/slik-kan-vinterferien-tilbringes-i-norge/id2834625/

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...