ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Tre nye smittede i dag:

Smittesituasjonen i Malvik er foreløpig stabil og avklart

Trond Hoseth er ordfører i Malvik. Foto: Anne Gundersen

Til tross for flere smittetilfeller i Malvik den siste perioden er det god kontroll på situasjonen. Malvik kommune innfører derfor ingen strammere tiltak per dags dato.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det er ikke vurdert som nødvendig å innføre strammere tiltak i kommunen nå, da all smittesporing i tilknytning til positive tester har avklart smittekilde. De aller fleste smittetilfellene har vært mellom personer i samme husstand eller kjente nærkontakter. Det er ikke såkalt villsmitte eller noe som kan betegnes som utbrudd i Malvik akkurat nå. Malvik støtter seg til nasjonale råd og føringer, og har et godt samarbeid med FHI. 

Det er også viktig at innbyggere fra Malvik som besøker nabokommuner innretter seg etter gjeldende tiltak lokalt til enhver tid. 

Vi opplever at våre innbyggere er og har vært lojale til de anbefalingene som til enhver tid er gitt sier kommuneoverlege Realf Ording Helgesen. 

Kriseledelsen i Malvik hadde et av sine faste møter i ettermiddag, mandag 28. desember. Kriseledelsen følger situasjonen fortløpende, både nasjonalt, regionalt og lokalt. 
Tirsdag 29. desember deltar ordfører Trond Hoseth og rådmann Carl-Jakob Midttun på et møte mellom kommunene i Trondheimsregionen som leder i regionrådet, Rita Ottervik, har tatt initiativ til. Tema for møtet er smittesituasjonen og aktuelle tiltak. 

Nyttårsfeiring 
Vi går nå inn i årets siste dager, og nyttårsfeiringen står for tur. Vi oppfordrer alle innbyggerne til fortsatt lojalt å følge gjeldende smittevernrutiner. 

Det er planlagt flere fyrverkeriarrangement i Malvik.

- Samarbeidet med arrangørene her er svært godt. De har tydelige og gode føringer på hvordan de trygt skal gjennomføre arrangementene sine, med høyt fokus på smittevern, sier kommuneoverlege Realf Ording Helgesen. 

Kriseledelsen i Malvik oppfordrer alle innbyggerne til å følge nasjonale, regionale og lokale smittevernsregler – og det viktigste av alt; hold avstand og vask hendene, er oppfordringen fra ordfører, rådmann og kommuneoverlege.

Nøkkelord

ANNONSE