Nea Radio

Innfører meldeplikt på karantenehotell:

-Smitten må falle ytterligere før vi kan åpne mer

Meldeplikt: Scandic Hell er karantenehotell for hele Trøndelag. Nå innfører regjeringen meldeplikt for beboerne på alle karantenehotell.

Regjeringen ber kommunene se til at karantenereglene etterleves.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det var justis- og beredskapsminister Monica Mæland som åpnet dagens pressekonferanse. Denne gangen med skuffende nyheter til de som hadde ventet oppmykning av grensestengingen. Hun påpekte at med økende smitte i utlandet med mer smittsomme varianter av viruset, gjør at smitten må ytterligere ned før vi kan åpne mer.

Mæland varslet at regjeringen nå strammer ytterligere inn på reglene for gjennomføring av karantene for dem som bor på karantenehotell.

– Reisende som skal i innreisekarantene må nå oppholde seg på karantenehotell ved første innreisested, sa Mæland.

Det betyr at reisende ikke kan fortsette reisen før de har vært i karantene på det stedet de kom inn i landet.

I tillegg må også de som bor på karantenehotell registrere seg og får meldeplikt. Kommunene og karantenehotellene bes om å få på plass en kontrollordning med dedikert personell til å holde oppsyn med at karantene følges etter reglene.

Ny vaksineavtale

Regjeringen har også vedtatt å inngå en avtale med vaksineprodusenten Moderna om å kjøpe flere vaksiner. Den nye avtalen, som har kommet i stand gjennom EU-samarbeidet, kan sikre Norge tilgang på 2,46 millioner flere vaksinedoser fra tredje kvartal.

Etter planen skal Norge få rundt 650.000 vaksinedoser i mars, noe som er nesten dobbelt så mange doser som i februar. I april får vi sannsynligvis betydelig flere doser enn i mars. Samtidig er det kjent at AstraZeneca kanskje ikke vil klare å levere alle dosene som planlagt til EU-landene i andre kvartal.

Kan ta ut sju doser

-Selv om det er flere vaksiner på vei, er det viktig at vi utnytter de vi har fått på en best mulig måte. Noen kommuner kaster vaksinedoser som kunne ha vært brukt fordi de tolker FHIs vaksineråd til at man bare kan trekke opp seks doser av Pfizer-glassene. Doser fra ulike hetteglass skal ikke blandes, men det er viktig at vi bruker alle vaksinedosene som kan trekkes opp av ett og samme glass. Vi hadde dialog med FHI og Legemiddelverket om dette i går, og de er tydelige på at det er trygt å ta ut en sjuende dose dersom man får det til, understreket helse- og omsorgsminister Bent Høie på en pressekonferanse i dag.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...