ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Weng og Kalvå smittet av korona

Koronasmittet: Langslagslege Øystein Andersen bekrefter på en pressekonferanse onsdag at Anne Kjersti Kalvå er en av de to smittede. Foto: Henrik Einangshaug

Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå er smittet av korona, ni dager før OL-ilden tennes i Beijing.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 26.01.2022 kl 11:56

ANNONSE
Annonse

Det var VG som først meldte om at det skal være påvist koronasmitte i den norske langrennstroppen.

Heidi Weng Foto: Henrik Einangshaug


Landsagslege Øystein Andersen opplyser på en pressekonferanse onsdag at Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå har testet positivt på koronavirus.

Andersen sier situasjonen er fryktelig kjedelig for de som lag, og for de det gjelder.

Det var mandag denne uken det ble kjent at sprinttrener Arild Monsen hadde testet positivt på en antigen hurtigtest ved ankomst Gardermoen søndag kveld. Mandag ble den positive prøven bekreftet av en påfølgende PCR-test.

- De er flinke til å fokusere til å fokusere på det de skal gjøre treningsmessig. Så er det selvfølgelig omtanke på de som nå er smittet. Jeg føler fokus er der, men det er klart det blir et støymoment i hverdagen, sier langrennssjef Espen Bjervig på pressekonferansen.

Espen Bjervig opplyste på onsdagens pressekonferanse at de i etterkant av den positive prøven testet alle utøverne med hurtigtester i to dager. De var negative. Her om dagen testet de med PCR, og det var da det ble bekreftet smittet på to av utøverne i troppen. De to har bodd alene i flere dager bekrefter Bjervig.

Monsen reiste til Oslo med trener for kvinnelandslaget i langrenn, Ole Morten Iversen. Iversen fikk tirsdag beskjed om at han hadde testet negativt på PCR-test.

Skifter hotell

Bjervig bekrefter onsdag at ingen i den norske troppen vil reise med planlagt fly torsdag, og kommer til å reiser fra Oslo den 31. januar. Det vil være aktuelt for noen å dra seinere enn dette.

Ole Morten Iversen Foto: Henrik Einangshaug


Samtidig som reisen blir forskjøvet, kommer flesteparten av utøverne til å skifte hotell. Den norske langrennstroppen har inntil nylig oppholdt seg på et hotell i Seiser Alm hvor også det russiske og finske laget oppholder seg. Det ble på pressekonferansen opplyst at de ikke kjenner til smitte blant de andre lagene på hotellet.
Det er ikke kjent hvilke løpere som blir igjen på hotellet, og hvilke løpere som skifter hotell.

Kvinnene har første langrennsøvelse i Beijing 5. februar, mens herrene skal i aksjon 6. februar.

Nea Radio har vært i kontakt med landslagstrener Iversen, som sier han ikke ønsker å uttale seg i saken.

Nøkkelord

ANNONSE