Nea Radio

- Smart med ungdomskort

SMART: - Ungdomskort er smart, mener Didrik Sollihaug (t.v.) og Morten Harper. Foto: Stjørdal SV

- Ungdomskort for buss og tog er smart, skriver Didrik Sollihaug, Stjørdal SU og Morten Harper, Stjørdal SV, i dette leserinnlegget.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Et godt busstilbud er viktig uansett om du bor bynært eller ikke. Ungdom skal ha muligheten til å dra til venner, på trening og fritidsaktiviteter uten å være avhengig av at foreldrene kjører.

Ungdom er ofte avhengig av foreldre eller et godt kollektivtilbud for å kunne komme seg rundt, enten det er til venner, trening eller andre fritidsaktiviteter. Friheten til å kunne ferdes rundt er spesielt viktig for ungdom og unge voksne som ikke har tilgang på bil og når sykkel ikke er et aktuelt alternativ. Ungdom og unge voksne har som oftest også lite penger og trenger et godt, billig kollektivtilbud for å kunne ha reell frihet til å ferdes dit man har behov for.

Derfor har Sosialistisk Ungdom (SU) reist krav om at det innføres et kortsystem som gjør at ungdom kan reise over hele landet ved bruk av det samme kollektivkortet og til faste lave priser. Det er et godt og smart tiltak. Dette ungdomskortet, som selvsagt kan innføres på en mobilapp, bør vare fram til fylte 25 år og ikke koste mer enn 200 kroner. Dette vil gi alle en reell mulighet til å reise med buss og tog så ofte man trenger.

Et godt busstilbud er viktig uansett om man bor bynært eller ikke. Framtiden er mer og bedre kollektivtransport. På Stjørdal vil SU og SV styrke det lokale kollektivtilbudet. Vi vil utvide rutetilbudet til Pendelen både med flere ruter og hyppigere avganger. Det er viktig at man lett kan reise kollektivt til og fra sentrum og knutepunkt i andre deler av kommunen. Et tiltak er å tilpasse størrelsen på bussene til behovet, det er bedre med mindre busser som går ofte enn store busser med få avganger. Vi vil også senke prisen for bruk av Pendelen, vi mener det er en god investering både for kommunen og miljøet.

Transport står for store deler av klimagassutslippene, også i Stjørdal og Midt-Norge. Når vi arbeider med den grønne omlegginga må vi derfor legge stor vekt på miljøvennlig transport. Da må vi sette fart på opprusting og elektrifisering av både Trønderbanen og Meråkerbanen, og vi må gjøre det enkelt å ta bussen. Et ungdomskort for buss og tog er et smart bidrag til det!

Didrik Sollihaug, Stjørdal SU

Morten Harper, Stjørdal SV

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...