ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Smådyrklinikken oppi Holla

Siste sjekk før operasjon. Foto: Anita Sivertsgård

Etter at dyrlege John Erik Meland bestemte seg i en alder av 9 - 10 år er han fortsatt fornøyd med livsvalget om å ta vare på både små og store dyr i Fjellregionen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Arbeidsdagene til dyrlegen er full av variasjon og enda mer ble det da han i 2015 åpnet smådyrklinikk oppi Holla i Ålen.

Fra hytte til hus

Før den tid hadde han en bitteliten hytte der han tok i mot de minste pasientene, men det var stort sett de største dyrene som hadde hans oppmerksomhet med stordyrkontroller rundt omkring i distriktet.

Etterhvert ble etterspørselen på en smådyrklinikk så stor at han valgte å utvide og kjøpte da et nedlagt småbruk i 2015.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Små og store pasienter besøker undersøkelsesbenken til John Erik og Ingri oppi Holla. Foto: Anita Sivertsgård

Lange dager

I dag har klinikken mottaksrom og operasjonsstue hvor oppgavene består av alt fra små til store utfordringer, og timelistene er det ikke noe problem med å fylle.

Med en fleksibilitet er dagene lange for dyrlegen, som sammen med sin kone Ingri Sundan Meland, har flere runder for dagen innom dyreklinikken for å behandle små og litt større pasienter.

Artikkelen fortsetter under bildet.

En liten dame som straks er klar for sterilisering. Foto: Anita Sivertsgård

Olabukse på juleaften

- Det er mange forskjellige utfordringer som kan dukke opp for en dyrlege, men kanskje den mest spesielle operasjonen jeg har hatt var hunden vi fikk inn på juleaften et år. Den hadde spist opp en olabukse og vi måtte åpne magen på 3 til 4 steder for å få buksa ut igjen, men det gikk bra med hunden. Kanskje den lærte at det ikke var så lurt å spise bukser, undrer dyrlege John Erik Meland.

ANNONSE