Nea Radio

Smådyrklinikken oppi Holla

Siste sjekk før operasjon. Foto: Anita Sivertsgård

Etter at dyrlege John Erik Meland bestemte seg i en alder av 9 - 10 år er han fortsatt fornøyd med livsvalget om å ta vare på både små og store dyr i Fjellregionen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Arbeidsdagene til dyrlegen er full av variasjon og enda mer ble det da han i 2015 åpnet smådyrklinikk oppi Holla i Ålen.

Fra hytte til hus

Før den tid hadde han en bitteliten hytte der han tok i mot de minste pasientene, men det var stort sett de største dyrene som hadde hans oppmerksomhet med stordyrkontroller rundt omkring i distriktet.

Etterhvert ble etterspørselen på en smådyrklinikk så stor at han valgte å utvide og kjøpte da et nedlagt småbruk i 2015.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Små og store pasienter besøker undersøkelsesbenken til John Erik og Ingri oppi Holla. Foto: Anita Sivertsgård

Lange dager

I dag har klinikken mottaksrom og operasjonsstue hvor oppgavene består av alt fra små til store utfordringer, og timelistene er det ikke noe problem med å fylle.

Med en fleksibilitet er dagene lange for dyrlegen, som sammen med sin kone Ingri Sundan Meland, har flere runder for dagen innom dyreklinikken for å behandle små og litt større pasienter.

Artikkelen fortsetter under bildet.

En liten dame som straks er klar for sterilisering. Foto: Anita Sivertsgård

Olabukse på juleaften

- Det er mange forskjellige utfordringer som kan dukke opp for en dyrlege, men kanskje den mest spesielle operasjonen jeg har hatt var hunden vi fikk inn på juleaften et år. Den hadde spist opp en olabukse og vi måtte åpne magen på 3 til 4 steder for å få buksa ut igjen, men det gikk bra med hunden. Kanskje den lærte at det ikke var så lurt å spise bukser, undrer dyrlege John Erik Meland.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...