ANNONSE
Annonse
Nea Radio

RBK Kvinner:

Slo Toppseriens tilskuerrekord

SUKSESS: Det meste går veien for RBK Kvinner om dagen, både på og utenfor banen. Foto: Henrik Einangshaug

RBK Kvinner satte seg mål om å slå tilskuerrekorden i Toppserien i antall sofabilletter innen kampstart mot Vålerenga sist søndag. Da dommeren blåste i gang kampen var målet nådd med god margin. Nå ser markedsføringsansvarlig Torgrim Olsen mot neste delmål.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

– Før kamp så hadde vi 3637, så vi slo den rekorden en halvtime før kampstart, forteller en stolt Olsen etter kampen mot Vålerenga.

Tilskuerrekorden i Toppserien er på 3541 tilskuere, og ble satt da Intility Arena i Oslo ble innviet med kampen mellom Vålerenga og Kolbotn i 2017. Den tidligere sofabillett-rekorden tilhørte LSK, og var på 2001 billetter. RBK forbedret altså den rekorden med hele 77 prosent.

Vil selge ut Lerkendal

Det langsiktige målet for RBK Kvinner er å selge nok sofabilletter til å kunne fylle et helt Lerkendal. Tilskuerkapasiteten på Lerkendal stadion er 21.421 seter, ifølge rbk.no. På veien dit er det flere delmål.

– Vi tenker at den neste målsettinga skal være kanskje den best besøkte kvinnekampen, enten landslag eller klubblag, og da er det vel enten den kampen i Bergen med 10.000 eller en cupfinale, sier Torgrim Olsen.

Landskampen Olsen sikter til er privatlandskampen mellom Norge og England på Brann stadion i september 2019. 10.830 tilskuere heiet landslagsjentene frem til seier 2–1.

Tilskuerrekorden for en kvinnekamp på klubbsiden i norsk fotball er cupfinalen mellom Røa og Asker i 2006, da 8856 par øyne overvar kampen på Bislett stadion.

Ifølge NFF er rekorden for en kvinnekamp i Norge fra landskampen mellom Norge og USA på Ullevaal stadion i juli 2000. Da ble det solgt 15.762 billetter.

Nøkkelord

ANNONSE