ANNONSE
Annonse
Nea Radio

En musikal om tunge tema:

- Slitsomt, men verdt det

Foto: Karin Jegtvik

Musikalen «Dear Evan Hansen» var årets forestilling ved Guri Kunna videregående skole på Frøya. Musikalen tar opp tema som utenforskap, angst og selvmord.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 11.04.2022 kl 08:36

ANNONSE
Annonse

Helt siden i høst har musikalgruppa ved Guri Kunna videregående skole på Frøya hatt forestillingen «Dear Evan Hansen» på timeplanen. I helgen fikk de vise resultatet til publikum.

- Litt rart å kjenne på

- Det har vært slitsomt, men det er verdt det, sier Sandy Koeckeritz i rollen som Alana Beck. En veslevoksen og munnrapp blogger.

Skolen har en lang tradisjon for å sette opp musikaler, og dette er den 22. musikalen i rekken. Og ifølge både elever og lærere er det godt for miljøet å ha et slikt prosjekt å jobbe med i løpet av året. For her er hele skolen er i sving.

Hovedrollen, Evan Hansen, er det Sigurd Vie som bekler, og er på scenen så godt som hele forestillingen. Han gjør en suveren innsats både når det gjelder sang og skuespill, men sier det har vært en tøff rolle å bli kjent med.

- Jeg måtte sette meg inn i mye jeg ikke har så god kjennskap til fra før. Så det har vært litt rart å kjenne på, innrømmer han.

Musikalgruppen er meget samstemte koreografisk, og lager en god ramme rundt handlingen på scenen. Scenografien er enkel, noe som kreves da det er hyppige sceneskift. Dialogene sitter også meget godt, og det er mye tekst å huske. Spesielt for hovedrollen.

Det er vågalt av skolen å velge denne musikalen, som fortsatt er relativt ukjent for det norske publikum. Den er også teknisk krevende, spesielt musikalsk, men de lander greit på beina. Her må bandet nevnes - et fjellstøtt musikalorkester med Jarl Mosand i spissen.

Sandy Koeckeritz som Alana Beck og Sigurd Vie som Evan Hansen i Guri Kunna videregående skoles oppsetning av «Dear Evan Hansen». Foto: Karin Jegtvik

Tunge tema

Evan Hansen er en gutt på videregående, som føler seg utenfor og annerledes. Han skriver brev til seg selv, for det har psykologen hans sagt at han bør. En dag havner et brev på avveie, da Connor - skolens bråkmaker - finner det i printeren og tar det med seg. Han tar livet sitt og foreldrene finner brevet og tror Evan Hansen er sønnens eneste venn. Og herifra nøster Evan seg inn i et nett av løgner. Samtidig blir han populær på skolen, får venner og til og med kjæreste. Men hvor lenge kan han leve i bedraget før løgnen sprekker ...?

Musikalen tar for seg tema som utenforskap og angst, og selvmord.

- Det er tunge tema vi tar opp, men jeg syns vi klarer å formidle de bra, sier Sandy.

Det er instruktør Elisabeth Antonsen Dyrø enig i.

- Det har vært mange gode tilbakemeldinger. Publikum ler og snufser om hverandre, og responsen har vært god selv om mange ikke kjente til musikalen på forhånd.

- Og temaene er også veldig aktuelle. Både for ungdommene på Frøya og på Hitra.

Evan Hansen i samtale med Connor, spilt av Ingvar Hammer. Foto: Karin Jegtvik

Kan være norgespremiere

Musikalen er basert på en bok ved samme navn, og i fjor høst kom filmen på kinolerretet. Den har gått på musikalscenen i både London og New York noen år, men etter det Nea Radio kjenner til skal den ikke ha vært satt opp på en norsk scene før nå.

- Så dette kan faktisk være en norgespremiere, ja, bekrefter instruktøren.

- Det er vanskelig å ha oversikt over hva andre skoler setter opp, men den er ikke satt opp noen andre steder som jeg kjenner til, fortsetter hun.

Nå er elevene ferdig med tre forestillinger, og tar påskeferie med god samvittighet. Hovedrolleinnehaver Sigurd er veldig klar for det.

- Det blir deilig å endelig få slappe av litt, sier han etterfulgt av et samtykkende ja fra medskuespiller Sandy.

- Jeg tror det blir litt trist at dette er den siste forestillingen, men det går nok bra.

Hør intervjuene i sin helhet her:

Nøkkelord

ANNONSE