Nea Radio

Malvik kommune:

Slik blir rutinene for vaksinering

Bruker Bruket: I all hovedsak blir kulturhuset i Hommelvik arena for vaksineringen. Foto: Henrik Einangshaug

Malvik kommune gir svar på de spørsmålene du måtte ha om planene for vaksinering.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 12.01.2021 kl 20:55

Koronavaksineringen startet i uke en. De første som er prioritert er sykehjemsbeboere, eldre som bor i heldøgns omsorgsboliger samt utvalgte helsepersonellgrupper. Vaksineringen for disse målgruppene vil fortsette i ytterligere en til to uker fremover.

Malvik kommune oppfordrer alle som får tilbud, om å vaksinere seg mot koronaviruset. Det vil bli levert nye doser til kommunen hver uke. Antallet doser kan variere og er ikke klart lang tid i forveien. Vaksinen er gratis for alle som får tilbud. Vaksinen er gratis for alle som får tilbud.

Skal jeg henvende meg til fastlegen min for å bestille time for koronavaksinering?

Nei, du skal ikke henvende deg til fastlegen din for å få bestille time for koronavaksinering. Det er kommunen som sørger for dette. Du skal ta vaksine i den kommunen du har bostedsadresse.

Dette gjelder selv om du har fastlege i en annen kommune enn bostedskommunen.

Har du eventuelle medisinske spørsmål om din helsetilstand og vaksinering, må du avklare dette med fastlegen din.

Når blir det min tur?

Malvik kommune prioriterer innbyggerne ut fra prioriteringsrekkefølgen som er bestemt av Folkehelseinstituttet.

Fra og med uke to vil i tillegg utvalgte helsepersonell få tilbud om vaksinen. Helsepersonell prioriteres på grunnlag av kriterier fra Folkehelseinstituttet.

I prioritert rekkefølge etter sykehjemsbeboere og eldre som bor i heldøgns omsorgsboliger, følger deretter innbyggere i

· alder 85 år og eldre, samt prioritert helsepersonell

· alder 75 – 84 år

· alder 65 – 75 år, samt enkelte personer med høy risiko i alderen 18 – 64 år

· alder 55–64 år med underliggende sykdom/tilstand

· alder 45–54 år med underliggende sykdom/tilstand

· alder 18–44 år med underliggende sykdom/tilstand

· alder 55–64 år

· alder 45–54 år

NB: Det gjøres oppmerksom på at prioriteringene fra sentrale myndigheter kan endres underveis.

På fhi.no finner du oppdatert prioriteringsliste.

Informasjon om dato for oppstart av vaksinering for de ulike aldersgruppene blir publisert på malvik.kommune.no.

Får jeg innkalling, eller må jeg bestille time selv?

Alle innbyggere vil få innkalling via Helsenorge.no. Helsenorge.no er den offisielle helseportalen for innbyggere i Norge. Ved å opprette en bruker på helsenorge.no får du som innbygger tilgang til en rekke selvbetjeningsløsninger. Her kan du se helseinformasjon som er registrert på deg. Dette gjelder blant annet prøvesvar og vaksiner du har fått.

Malvik kommune anbefaler alle å registrere seg på helsenorge.no. Her får du informasjon om når du får time for koronavaksinering. På helsenorge.no kan du selv velge hvordan du vil motta informasjon. Dette kan være både på tekstmelding og e-post.

Hvis du ikke har registrert deg på helsenorge.no, får du tekstmelding med beskjed om å kontakte vaksinasjonskontoret. Dersom vi fremdeles ikke får kontakt med deg, blir du oppringt eller bli forsøkt kontaktet på annen måte.

Innbyggeren vil få valgene:

1) Ønsker vaksine på tildelt tidspunkt.

2) Ønsker vaksine, men på et senere tidspunkt.

3) Ønsker ikke vaksine.

Kan jeg bestille time per telefon?

Malvik kommune vil etter hvert annonsere et telefonnummer som kan benyttes for de som er forhindret fra å benytte elektroniske løsninger.

Hvor vil vaksineringen foregå?

Vaksineringen vil foregå i Bruket kulturhus, Maivegen 920, 7550 Hommelvik. Dersom det blir nødvendig å endre vaksinested, vil Malvik kommune informere om dette i god tid før vaksineringen skal skje.

Jeg er ikke i risikogruppene, vil jeg da få vaksinen?

Det kan senere bli aktuelt å anbefale vaksinen til en større del av befolkningen når vi vet mer om vaksinene som godkjennes og hvordan pandemien utvikler seg.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...