Nea Radio
Annonse

Spar penger:

Slik kan du redusere strømutgiftene dine frem til 2042

Foto: Unsplash.com

Strømprisene har nådd nye høyder i 2022 og stadig flere nordmenn prøver nå å finne ut hvordan man kan redusere strømutgiftene sine.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 11.04.2022 kl 09:51

Det finnes veldig mange tiltak man kan gjøre for å redusere strømutgiftene sine men et tiltak blir stadig mer populært og det er solceller. Over de siste årene så har flere tusen nordmenn investert i solcelleanlegg til sitt hus ifølge nettsiden Solcellepaneler.com

Med solcellepaneler på taket så kan du faktisk spare penger på strøm med en garanti på 20 år. De aller fleste solcellepanel som blir solgt i Norge blir solgt med en produksjonsgaranti på 20 år. Det er likevel ventet at solcellepaneler kan produsere strøm mye lengre enn 20 år.

***Sjekk pris på solcellepaneler til ditt hus her***

## Hvor mye penger sparer jeg?

Det er vanskelig å si hvor mye penger du sparer da det er flere faktorer som spiller inn her som f.eks hvor i landet du bor, plassering av din bolig og valg av type solcelleanlegg. Nedbetalingstiden på et solcelleanlegg vil også styres av strømprisen. Når strømprisen blir høy så blir nedbetalingstiden kortere og hvis den går lavt så går det lengre tid. Ingen kan si hvordan fremtiden blir men det kan se ut som om Norge og verden må forberede seg på høyere strømpriser i tiden fremover.

## Staten gir støtte til solceller

ENOVA som har ansvaret for tiltak til omstilling til ny energi i Norge gir støtte til deg som investerer i solcelleanlegg. Støtten er på opptil 47500,- kroner og hvis du i tillegg investerer i strømstyring så kan du få ytterligere 10000,- i støtte. Støtten kan utbetales som en direkte overføring til bankkonto eller som en del av ditt skatteoppgjør.

For å kunne få støtte til et solcelleanlegg så må du oppfylle noen vilkår som er følgende:

  • Anlegget må være installert av et registrert firma
  • Anlegget må være kjøpt inn og montert innen 20 måneder fra når du søker
  • Du må koble deg til strømnettet å bli "plusskunde"

## Andre tiltak du kan gjøre for å redusere dine strømutgifter:

Det er selvfølgelig ikke bare solceller som gjelder, det finnes veldig mange andre tiltak du kan gjøre for å billigere strøm i årene som kommer:

1. Varmepumpe

2. Jordvarm

3. Smart strømstyring

4. Solfanger

Dette er alle gode tiltak og alle kan ha en økonomisk side ved seg. Hvis du er usikker på hva som kan være gode tiltak og hva som ikke er det så kan du leie inn en energirådgiver. ENOVA har laget en liste over energirådgivere her og du kan få inntil 5000,- kroner i støtte for å benytte deg av en rådgiver for å kartlegge hvordan du kan spare penger på strøm.

Nøkkelord