Nea Radio

Skolestart:

Slik blir reglene for skoler og barnehager i Stjørdal

Egenerklæring: Personer tilknyttet Halsen Ungdomsskole i Stjørdal, er blant dem som hver dag fram til 18. januar må svare på et egenerklæringsskjema før de kan komme på skolen. Foto: Erik Fløan/Wikipedia

Skoler og barnehager holdes åpne, men foreldre og foresatte må hver dag svare på et egenerklæringsskjema som kartlegger smitterisiko. Ungdomsskolene starter med rødt nivå.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Vi legger oss på gult nivå med bakgrunn i at vi ikke har grunnlag for å si at det har oppstått smitte i skoler og barnehager i Stjørdal, sier etatsjef oppvekst Ann Kristin Geving under et ekstraordinært formannskapsmøte i går kveld.

– Dette er en avgjørelse vi har tatt i samråd med Folkehelseinstituttet.

I går kveld kunne imidlertid Stjørdals-Nytt melde at ungdomsskolene starter året på rødt nivå.

De to første dagene skal ungdomsskoleelevene jobbe hjemmefra, skriver avisa.

– Etter to forskjellige pressekonferanser i dag, har vi endelig fått klarlagt hvordan de to neste ukene på skolen blir. Stokkan ungdomsskole skal drive etter rødt nivå. Det betyr at dagen blir komprimert, og uten friminutt, skriver rektor Torbjørn Morseth Størseth, i en melding til foreldrene søndag kveld.

Nå er målet å unngå at smitten kommer inn i utdanningsinstitusjoner og barnehager i kommunen.

– Det er svært viktig at berørte forstår alvoret i situasjonen og bidrar til å holde smitten unna, understreker Geving.

Daglig påminnelse

Etaten har, i samråd med kommuneoverlegen, utarbeidet et sett sjekkspørsmål som sendes ut til alle hjem hver dag, fram til 18. januar.

– Spørsmål du skal svare på er blant annet om barnet har luftveissymptomer. Om dette er tilfelle skal barnet holdes hjemme. Du skal også svare på om dere har vært i kontakt med noen som er smittet eller i karantene, og om du har vært på reise til utlandet. Vi gjør dette for å være tydelige på at terskelen for å holde seg hjemme fra skolen skal være svært lav i denne perioden, forklarer Geving.

– Dersom situasjonen eskalerer vil vi vurdere nødvendigheten av å stenge skoler og barnehager fortløpende.

Nivå 4

I følge kommuneoverlege i Værnesregionen, Leif Edvard Muruvik Vonen, er smittetallene i Stjørdal nå på nivå fire på skalaen som brukes av Folkehelseinstituttet.

– Det å holde skoler åpne på dette nivået er forenelig med det som er vanlig tiltaksnivå, sier Vonen.

– I tillegg er det slik at ettersom skoler og barnehager har vært stengt siden før jul, så finnes det ikke smitte i bygningene i dag. Vi har derfor et håp om at vi kan holde smitten unna.

– I realiteten har vi gått noe strengere til verks og stenger ned spisesteder, treningssentre og lignende.

Han sier videre at da kommunen var blant de første til å stenge ned i mars, var smittenivået i Stjørdal på nivå 3, altså mindre alvorlig.

– Men vi valgte da som nå å heller gå hardere ut og ha muligheten for å lette på tiltakene på kort varsel.

Styrker bevisstheten

Det å ha gult beredskap og i tillegg ha denne egenerklæringen alle må ta på alvor, mener kommunen vil styrke bevisstheten rundt smittevernet.

– Det er i praksis en form for besøkskontroll som ligner på den man bruker ved helse- og omsorgsinstitusjoner. Målet er at om det finnes noen som helst tvil i hjemmet, så holdes barnet hjemme, sier Vonen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...