Nea Radio

Heldøgns omsorgsboliger og institusjoner i Værnesregionen:

Slik blir påsken

God Påske: Kommuneoverlege i Værnesregionen, Leif Edvard Muruvik Vonen, ønsker alle en smittevernvennlig påske! Foto: Privat

Kommuneoverlegen legger opp til en smittevernvennlig påskefeiring.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– I Værnesregionen har vi de siste ukene hatt svært få bekreftede smittetilfeller, skriver kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen i en pressemelding.

– Nye nasjonale tiltak ble presentert denne uka, og disse vil hjelpe oss noe for å holde smitten på avstand. Fortsatt må vi beskytte våre eldste og mest sårbare innbyggere, men samtidig bidra til at besøk kan gjennomføres.

Kommuneoverlegen har satt inn et nytt målrettet tillegg til besøkskontrollen vi allerede har.

Ordinær besøkskontroll

  • Besøk avtales på forhånd med aktuell bolig eller institusjon
  • Intervju etter sjekkliste for alle som skal på besøk (risikovurdering)
  • Besøkende må bruke munnbind i fellesareal, og følges til rommet der besøket foregår
  • Tillegg for reisende fra områder med mye smitte («risikokommuner» eller nærmiljø med utbrudd):

Du vil bli spurt hvilken status din kommune og ditt lokalmiljø har i smittespredning for tiden

  • Tilreisende fra smittebelastet område bes om å ta en hurtigtest samme dag som de planlegger besøk

«Risikokommuner» endres stadig, kommuner er nevnt i kap. 5A, 5B og 5C i Covid-19-forskriften, mens mer lokale utbrudd bør være kjent for den enkelte.

«Hurtigtest før besøk» bestilles på kommunens hjemmeside, tilsvarende ordinær koronatest. Det må oftest bestilles en dag i forveien på nettside eller koronatelefonen i den aktuelle kommunen.

– Nærmeste sted for testing når legekontorene er stengt i Selbu og Tydal, er på Stjørdal. I Meråker kan teststasjon i Teveldalen kontaktes, forklarer Vonen.

Svar på test bekreftes umiddelbart fra teststasjonen, og vil være tilgjengelig når du logger inn på Helsenorge kort tid etter.

Merk at blant de nye nasjonale tiltakene er en sterk anbefaling om:

  • Personer fra særlig belastede områder bør ikke reise på besøk i påsken 2021
  • Man kan ha inntil 2 gjester på besøk
  • Bruk munnbind på alle steder det er utfordrende å opprettholde 2 meters avstand

God omsorgsfull påske!

Leif Edvard Muruvik Vonen – Kommuneoverlege

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...