ANNONSE
Annonse

Slik blir høsten i Kimen

Programmet er offentliggjort

Festmeny: Lene Fjellstad, Terje Stamnes, Jarle Førde, Nora Evensen, Tore Granås og Arild Kalkvik presenterte høstens program i Kimen mandag. Foto: Anne Gundersen

Høsten byr på en rikholdig kulturmeny som favner alt fra kino og teater til jazz, klassisk musikk og pop. – Vi har aldri hatt et bredere tilbud, sier kultursjef Jarle Førde.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Godbitene står i kø i Kimen kulturhus i Stjørdal utover høsten.

– Vi har vært et helt team som har jobbet med dette og vi er stolte av resultatet, sier Jarle Førde, kultursjef i Stjørdal. På det musikalske programmet står blant annet Trondheim Symfoniorkester, Come Shine, deLillos og Odd Nordstoga, for å nevne noen ganske få.

– Jeg er helt sikker på at vi kan by på noe for en hver smak, mener Førde.

Sofa: Kommunikasjonsansvarlig i Kimen, Lene M. Fjellstad, intervjuet kulturfolket i sofakroken under mandagens programslipp. Her er hun sammen med Nora Evensen og Tore Granås fra Trøndelag Turneteater. Foto: Anne Gundersen

Teater

En rekke teateroppsetninger kan man også oppleve utover høsten, blant annet to stykker av Olav Duun som settes opp av Trøndelag Turneteater.

– Vi reiser rundt med "På Tvert" og med "Hilderøya", forteller teatersjef Nora Evensen. Sammen med skuespiller Tore Granås deltok hun på programslippet i Kimen.

– Vi opplever at folk er opptatt av Duun og at han er aktuell den dag i dag, sier Evensen.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Kinohøsten

En rekker storfilmer slippes utover høsten, blant annet Skjelvet, oppfølgeren til Bølgen, der Oslo rammes av et voldsomt jordskjelv.

– Det er en av de filmene vi har stor tro på, sier Arild Kalkvik fra Trondheim Kino og forteller at de jobber hardt med å få et så representativt utvalg filmer som mulig til Stjørdals storstue.

– Det er færre saler her enn det er i Trondheim, men vi klarer å holde et godt trøkk når det gjelder hvor mange storfilmer vi viser i Kimen, sier han og lover at det vil bli presentert filmer for et hvert humør og en hver anledning utover høsten.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur Vis flere

Kåret til beste stand under Rørosmartnan

Kåret til beste stand under Rørosmartnan

Juryen har kåret to vinnere av beste stand under martnan. En i gata og en i martnashallen.

Tolker The Boss i Kimen

Tolker The Boss i Kimen

Namsos Allstar

Namsos Allstar ha tatt et dypdykk i materialet til Bruce Springsteen. Nå tar de med seg resultatet til Kimen kulturhus.

Poppet opp i Kimen

Poppet opp i Kimen

Vebjørn og Aune Sand inntar kulturhuset

Vebjørn Sand holder malerkurs for barn i alle aldre i Kimen Kulturhus denne uka. I tillegg er det pop-up utstilling og foredrag der broren Aune også deltar. Hør intervjuet med Norges kanskje mest eksotiske tvillingpar her.

Gjenopplev stemningen fra åpningen av Rørosmartnan

Bilder og video

Gjenopplev stemningen fra åpningen av Rørosmartnan

Klokken 12 tirsdag ble den 166. Rørosmartnan åpnet på Malmplassen.

UKM i Holtålen

UKM i Holtålen

Feiende flott arrangement, men hvor er guttene og hvor er bandene?

Over 100 sangere og musikere avslutter martnan

Over 100 sangere og musikere avslutter martnan

Lørdag skal det være en «annerledes» konsert i Røros kirke, hvor Jan Magne Førdes lidenskap for afrikansk musikk kommer fram på kjent vis med brass og sang.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE