Nea Radio

– Skytesporten er for alle

Foto: Marit Langseth

På søndag kan alle i alle aldre bli kjent med skytesporten på skytebanen i Hådalen på Røros.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Skytingens dag er for dem som ikke har prøvd skyting før og som er litt nysgjerrig på skyting som hobby og fritidsaktivitet, forteller Arne Kuraas i Røros skytterlag.

Skytingens dag markeres over hele landet, men til ulike datoer. Søndag arrangerer Røros skytterlag skytingens dag i Hådalen.

– De som kommer hit vil bli ønsket velkommen av medlemmer i skytterlaget, og de vil gå igjennom sikkerhetsregler og hvordan man skal oppføre seg med et skytevåpen på bane. Deretter vil de bli introdusert for det tekniske ved å skyte. Det å finne gode siktebilder, å ligge riktig og puste riktig, forteller Kuraas.

Ingen aldersgrense

Skytterlaget vil stille med alt av utstyr. De yngste vil få prøve en kaliber 22, en salongrifle, mens de litt eldre får prøve seg på en skarpskytterrifle med kaliber 6,5.

Arrangementet har ingen aldersgrense, men skytterlaget anbefaler at man er over 10 år.

– Det er ikke noe absolutt krav, men vi ser at man bør være over 10 år for å konsentrere seg og få med seg det som skjer. Et skytevåpen er jo noe som må håndteres med respekt, sier Kuraas.

Skyteskole i tre uker

I tillegg vil skytterlaget arrangere skyteskole i tre uker fremover, med oppstart tirsdag 5. juni.

– Det arrangeres jo håndball- og fotballskoler rundt omkring, så skyteskole er for dem som har lyst til å prøve skyting mer enn bare en gang. Da blir det litt mer teori, mer om sikkerhet og ikke minst mer skyting.

Skyteskolen vil foregå tirsdager og torsdager, og som avslutning vil deltakerne få mulighet til å reise til et skytterstevne.

– Da ønsker vi at så mange som mulig blir med, slik at de får oppleve hvordan det er å stille i en konkurranse, og at de får se allsidigheten og alderspennet i skyting, sier Kuraas.

– Det er en fantastisk arena hvor du blir kjent med nye mennesker fra store deler av landet.

Hør intervjuet med Arne Kuraas her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...