ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Sommerfæstivalen:

Skylder penger til Årsøya

Skylder penger for Årsøya: I 2019 sto TIX på scenen under Sommerfæstivalen i Selbu, men festivalen ble dårlig besøkt og arrangørene har ikke gjort opp all sin gjeld til Årsøya. Foto: Sommerfæstivalen i Selbu

Styreleder i Årsøya Fritidspark og ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad bekrefter ovenfor Nea Radio at Sommerfæstivalen skylder penger til Årsøya etter festivalen i 2019.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 27.01.2021 kl 23:14

ANNONSE
Annonse

Onsdag kunne Adresseavisen avsløre at arrangørene av Sommerfæstivalen skylder penger til Årsøya Fritidspark.

– Økonomi er et av forholdene som ikke er oppfylt i Sommerfæstivalens kontrakt med oss, sier styrelederen på Årsøya.

Det skal dreie seg om utestående penger etter at festivalen ble arrangert i 2019. Balstad ønsker imidlertid ikke å gå inn på hvor stort beløpet er.

– Jeg vil ikke ut med eksakt sum, men det er snakk om noen tusen ihvertfall, sier han.

Sommerfestivalen skrev kontrakt med Årsøya Fritidspark om leie i 2019. I kontrakten var det også en avtale om opsjon på fire år. I følge styreleder Balstad har det ikke vært kontakt mellom partene siden høsten 2019. Det forelå derfor ingen avtale om leie av området i 2020.

Saken fortsetter under bildet.

Vil ikke gå ut med beløpet: Styreleder i Årsøya Fritidspark og ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad bekrefter ovenfor Nea Radio at Sommerfæstivalen skylder penger til Årsøya. Foto: Maiken Gjærevold Woldseth

Fikk kompensasjon

Sommerfæstivalen AS ble tildelt 960 000 kroner i koronastøtte for avlyst festival i 2020. Adresseavisen har blant annet avslørt at det ikke var booket noe festivalområde på datoen arrangørene skrev i søknaden.

Nå har også Trøndelag politidistrikt opprettet en sak mot arrangørene av Sommerfestivalen, etter Adresseavisas avsløringer.

Festivalarrangørene er nå anmeldt for grovt bedrageri.

Dette er saken:

- I november i fjor ba Sommerfæstivalen i Selbu om koronastøtte. Kort tid før eierne sendte inn søknaden, ble et innlegg på festivalens Facebook-side endret.

- I januar fikk eierne 960 000 kroner i kompensasjon for avlyst festival. En frisbeegolf-konkurranse avslører at festivalområdet var opptatt på datoen de oppga i søknaden.

- Opplysninger som Adresseavisen har hentet ut viser at ingen avtaler var gjort for en festival i 2020. Arrangørene mener på sin side at de hadde muntlige avtaler.

- På bakgrunn av avisas opprulling har Trøndelag politidistrikt tatt initativ, og anmeldt arrangørene for grovt bedrageri.

Kilde: Adresseavisen

Nøkkelord

ANNONSE