Nea Radio

Sommerfæstivalen:

Skylder penger til Årsøya

Skylder penger for Årsøya: I 2019 sto TIX på scenen under Sommerfæstivalen i Selbu, men festivalen ble dårlig besøkt og arrangørene har ikke gjort opp all sin gjeld til Årsøya. Foto: Sommerfæstivalen i Selbu

Styreleder i Årsøya Fritidspark og ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad bekrefter ovenfor Nea Radio at Sommerfæstivalen skylder penger til Årsøya etter festivalen i 2019.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 27.01.2021 kl 23:14

Onsdag kunne Adresseavisen avsløre at arrangørene av Sommerfæstivalen skylder penger til Årsøya Fritidspark.

– Økonomi er et av forholdene som ikke er oppfylt i Sommerfæstivalens kontrakt med oss, sier styrelederen på Årsøya.

Det skal dreie seg om utestående penger etter at festivalen ble arrangert i 2019. Balstad ønsker imidlertid ikke å gå inn på hvor stort beløpet er.

– Jeg vil ikke ut med eksakt sum, men det er snakk om noen tusen ihvertfall, sier han.

Sommerfestivalen skrev kontrakt med Årsøya Fritidspark om leie i 2019. I kontrakten var det også en avtale om opsjon på fire år. I følge styreleder Balstad har det ikke vært kontakt mellom partene siden høsten 2019. Det forelå derfor ingen avtale om leie av området i 2020.

Saken fortsetter under bildet.

Vil ikke gå ut med beløpet: Styreleder i Årsøya Fritidspark og ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad bekrefter ovenfor Nea Radio at Sommerfæstivalen skylder penger til Årsøya. Foto: Maiken Gjærevold Woldseth

Fikk kompensasjon

Sommerfæstivalen AS ble tildelt 960 000 kroner i koronastøtte for avlyst festival i 2020. Adresseavisen har blant annet avslørt at det ikke var booket noe festivalområde på datoen arrangørene skrev i søknaden.

Nå har også Trøndelag politidistrikt opprettet en sak mot arrangørene av Sommerfestivalen, etter Adresseavisas avsløringer.

Festivalarrangørene er nå anmeldt for grovt bedrageri.

Dette er saken:

- I november i fjor ba Sommerfæstivalen i Selbu om koronastøtte. Kort tid før eierne sendte inn søknaden, ble et innlegg på festivalens Facebook-side endret.

- I januar fikk eierne 960 000 kroner i kompensasjon for avlyst festival. En frisbeegolf-konkurranse avslører at festivalområdet var opptatt på datoen de oppga i søknaden.

- Opplysninger som Adresseavisen har hentet ut viser at ingen avtaler var gjort for en festival i 2020. Arrangørene mener på sin side at de hadde muntlige avtaler.

- På bakgrunn av avisas opprulling har Trøndelag politidistrikt tatt initativ, og anmeldt arrangørene for grovt bedrageri.

Kilde: Adresseavisen

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...