ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Fjellregionen:

Skuterfolket dro til Engerdalen for å lære

Foto: Privat

Snøskuterklubbene i Selbu, Tydal og Holtålen var i Engerdalen sist helg for å se og lære.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.02.2022 kl 00:42

ANNONSE
Annonse

Sist helg var Holtålen snøscooterklubb, sammen med sine kolleger i Selbu og Tydal, i Engerdal for å se og oppleve en vellykket satsing på snøskuterturisme.

Engerdal er en foregangskommune med tanke på snøskuterturisme og har denne vinteren over 200 kilometer med preparerte løyper.

Opplegget ble gjennomført i regi Snøscooterklubbenes Fellesråd og Engerdal Snøscooterforening, for å sette fokus på hvordan turistnæringa skal berge seg gjennom vinteren.

Vellykket satsing

– Det satses på vinterturistme i Engerdal og vi tar med oss faglig påfyll inn mot vårt arbeid i Holtålen, sier leder i Holtålen snøscooterklubb, Hans Jørgen Holden.

Han var en av delegatene på treffet og kan fortelle om en vellykket helg.

– Vi jobber med å få til flere løyper og sammenkoblinger i fjellregionen og da var dette en perfekt mulighet å samles og dele utfordringer og hvordan vi skal jobbe videre, sier han og legger til at delegasjonen fra Trøndelag var på over 20 personer.

En av personene de fikk treffe i helga, var Lars Monsen, som for snart to år siden kjøpte Femund Fjellstue.

– Vi var flere som fikk en prat med han og han stiller seg positiv til å ha snøskuterløyper og drive med sin næring ved Femund og Elgåen.

Har lært mye og knyttet kontakter

På spørsmål hva han har med seg hjem etter helga i Engerdal, svarer Holden at han har lært mye.

– Vi har skaffet oss et stort nettverk. Vi har blitt kjent med mye folk som kan være med oss og hjelpe til og vi tar med oss mye erfaring på hva vi kan gjøre hjemme, sier han og legger til at det per i dag kun er Gauldalsløypa som er aktuell i Holtålen.

Men det jobbes med flere løyper, selv om dette tar tid.

Hør radiointervjuet med Hans Jørgen Holden:

Nøkkelord

ANNONSE