Nea Radio

Skuffet over statsbudsjettet

Skuffet: Stortingsrepresentant Heidi Greni er ikke imponert over at regjeringen ikke har satt av penger til elektrifiseringen av Trønderbanen i statsbudsjettet for 2018. Foto: Arkiv

Stortingsrepresentant Heidi Greni (Sp) skriver i en pressemelding at hun er skuffet over at det ikke bevilges penger til elektrifisering av Trønderbanen i statsbudsjettet for 2018.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Stortingsrepresentant Heidi Greni (Sp) skriver i en pressemelding at hun er skuffet over at Senterpartiets forslag om oppstart av elektrifisering av Trønderbanen ikke får støtte i Stortingets budsjettbehandling.

– Det så lyst ut etter at både Venstre og Kristelig Folkeparti hadde satsingen inne i sine partier budsjettforslag, men det hjelper lite når de forhandler vekk alt i budsjettavtalen som er inngått med Høyre og Fremskrittspartiet, sier Greni.

Hun sier videre at statsråd Ketil Solvik-Olsen begrunner utsettelsen i utbyggingen av Trønderbanen med at han ønsker en ny gjennomgang av kostnadene.

– Dette står i sterk kontrast til uttalelsene før valget i 2017. Da gikk Høyres stortingsrepresentant Elin Agdestein sterkt ut mot de advarte mot at oppstart av prosjektet ville bli utsatt.

Greni refererer til at Elin Agdestein sa før valget at alle spekulasjoner og spådommer om at elektrifiseringen av Trønderbanen vil bli utsatt, kan parkeres en gang for alle.

– Nå går hun for utsettelse . Det hjelper ikke at hun legger til at alle på trønderbenken i Stortinget støtter Trønderbanen når Høyres , Frps og Venstres representanter svikter når det gjelder budsjettbevilgninger, mener Greni.

– Elektrifisering av Trønderbanen er både et viktig miljøtiltak og viktig for å få kortet reisetid og få økt kapasitet på en jernbanestrekning som det er bred enighet at det må satses på, fortsetter Greni i pressemeldingen.

– I Senterpartiets merknader til Nasjonal Transportplan, som ble behandlet av Stortinget våren 2017, sa partiet at det ville fremme en oppstartbevilgning i 2018 om kvalitetssikringsrapporten for prosjektet forelå i tide. Kvalitetssikringen er gjennomført og prosjektet er klart for igangsetting.

Greni er redd flertallet for oppstart av Trønderbanen ryker etter at KrF og Venstre ikke la press på regjeringen for å få inn en oppstartbevilgning i statsbudsjettet neste år.

– Senterpartiet står fast på sitt forslag om å sette av 70 millioner kroner for 2018. Jeg vet jeg har partiets støtte i denne saken, avslutter Heidi Greni i pressemeldingen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...