Nea Radio

Nea Radio

Skuffet over statsbudsjettet

Skuffet: Ordfører i Røros (Ap), Hans Vintervold, ordfører i Holtålen, Jan Håvard Refsethås (Sp) og varaordfører i Malvik, Ole Herman Sveian (Sp) lot seg ikke imponere over regjeringens forslag til statsbudsjett. Foto: Anne Gundersen

Kommunepolitikerne hadde ved første øyekast ikke mye fint å si om regjeringens forslag til statsbudsjett for 2018. – Jeg blir nesten litt forbanna, sier ordfører i Røros, Hans Vintervold.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 12.10.2017 kl 15:02

Det var mildt sagt ingen jubelstemning da statsbudsjettet ble presentert for politikere og andre interesserte på en konferanse på Statens Hus i Trondheim i dag tidlig.

– Jeg blir nesten litt forbanna når regjeringen presenterer dette budsjettet som om de satser på kommunesektoren og realiteten er at vi faktisk går i minus med dette, sier ordfører i Røros, Hans Vintervold.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Magaplask

Regjeringen har heller ingen planer om å bevilge penger til elektrifiseringen av Trønderbanen.

– Dette er rett og slett flaut av regjeringen, sier varaordfører i Malvik, Ole Herman Sveian og karakteriserer utsettelsen som et magaplask.

– Her har man initiert sammenslåingen av trøndelagsfylkene, det har vært stor stemning og høy sigarføring. Likevel har man da valgt å ikke satse på framtidsrettet infrastruktur som vil være forenende for de to fylkene. Vi hadde faktisk forventet at det skulle bevilges penger til dette, sier Sveian som håper at stortinget kan samle seg om å gjennomføre dette prosjektet.

ROBEK

Jan Håvard Refsethås er heller ikke fornøyd.

– Slik det ser ut nå vil vi gå ned i inntekt. Det er særlig hardt for oss som har vært på ROBEK-lista noen år. Det har vært krevende å spare inn slik at vi kunne komme oss av ROBEK og vi har ikke mer å gå på, mener Refsethås.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...